Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο - Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο - Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Βελτιώμενη η εικόνα, ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών

fotia-rethimno
Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στο πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Ακούμια Ρεθύμνου.

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής των Ακουμίων στο Ρέθυμνο, όπου από χθες το βράδυ η φωτιά με ταχύτητα πλησίασε την ευρύτερη περιοχή μέχρι Τριόπετρα και Άγιο Παύλο, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση, νότια του Ρεθύμνου.

Εκατόν πενήντα πυροσβέστες με πενήντα οχήματα της Π.Υ., δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της Περιφέρειας καθώς και οχήματα πυρόσβεσης του Δήμου με ενισχύσεις και από άλλους νομούς βρέθηκαν στη μάχη με τη φωτιά που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, μετά και την ενίσχυση της πυρόσβεσης με δύο εναέρια μέσα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία δρουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Μιλώντας, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», επιβεβαίωσε ότι η φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου είναι χωρίς ενεργό μέτωπο. 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d29opln9myt5)

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου μιλώντας επίσης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» αποκάλυψε ότι μάρτυρας ανέφερε πως κάποιος προσπάθησε να δημιουργήσει νέο μέτωπο φωτιάς όσο ήταν σε εξέλιξη η πρώτη.

Επί τόπου επιχειρούν 131 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρο, 28 οχήματα και δύο ελικόπτερα.



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτιο αγώνα. Μάλιστα είκοσι λεπτά πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

112


Η φωτιά που είχε έκταση δύο χιλιομέτρων ξεκίνησε από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και έφτασε μέχρι την Αγία Παρασκευή. 


Κόλαση φωτιάς στo νότιο Ρέθυμνο - Στο πόδι πυροσβεστική, κάτοικοι και τουρίστες!

Η φωτιά ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τρίτης και εξαπλώθηκε ταχύτατα. Δεν απειλούνται οικισμοί, η έκταση της φωτιάς όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ισχυρή, με τις πυροσβεστικές και άλλες δυνάμεις που συνδράμουν, να έχουν δύσκολο έργο λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του ανέμου που πνέει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Cretalive, από το μέτωπο της πυρκαγιάς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λιοδάκης, είναι ένα δύσκολο μέτωπο ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολη την πυρόσβεση. Δεν έχει ληφθεί, προς το παρόν, απόφαση για εκκένωση οικισμών ή ξενοδοχείων.

Κόλαση φωτιάς στα Ακούμια



Οι φλόγες καίνε αγροτολιβαδικές, γεωργικές εκτάσεις, ενώ στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται και πολλοί εθελοντές κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ζουν στην περιοχή έχοντας τις μνήμες από τις προηγούμενες φωτιές του Ιουλίου 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα ξεκινά η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

«Ιστορική μέρα»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ επιστρέφει σπίτι του μετά από 14 χρόνια νομικών μαχών

«Αυγή»: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης