Folli Follie: Ένοχα για σειρά κακουργημάτων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δύο συνεργάτες τους

Folli Follie: Ένοχα για σειρά κακουργημάτων τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και δύο συνεργάτες τους

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση – Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την απόφαση από τον περασμένο Ιούνιο

folli
Αυλαία πέφτει ένα χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με αυτή, αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι από το αδίκημα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στην συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικ. Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κλείσιμο
Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, για συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της. Πριν από λίγο το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της Folli Follie αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους.
Συγκεκριμένα, το παραπάνω ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε στους Δ. Κουτσολιούτσο, Τζ. Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι νωρίτερα για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του ελαφρυντικού του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Η εισαγγελική πρόταση

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη, αλλά και δυο ακόμη στενών συνεργατών τους. Αντίθετα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης, τα οποία και αποτελούσαν τον βασικό «πυρήνα» του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει καταδίκη για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όχι όμως κατ’ επάγγελμα όπως ήταν στο κατηγορητήριο. Για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) όχι κατ’ επάγγελμα.

Τέλος, για την κατηγορούμενη που ήταν στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρότεινε να κηρυχθεί ενοχή για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, ενώ για το μεγαλόστελεχος της εταιρίας στην Ασία, Ιωάννη Μπεγιέτη ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνέργεια σε χειραγώγηση αγοράς.



Ειδήσεις σήμερα:

Αμύνεται ο Κασσελάκης στην κατακραυγή για «Αυγή»: Όσοι θέλουν μαύρο χρήμα, να εκλέξουν άλλο πρόεδρο

«Ιστορική μέρα»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ επιστρέφει σπίτι του μετά από 14 χρόνια νομικών μαχών

«Αυγή»: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης