Folli - Follie: Το σκεπτικό της απόφασης για Κουτσολιούτσους - Γιατί έστειλε στη φυλακή τον Τζώρτζη και κατ΄ οίκον Δημήτρη και Καίτη

Folli - Follie: Το σκεπτικό της απόφασης για Κουτσολιούτσους - Γιατί έστειλε στη φυλακή τον Τζώρτζη και κατ΄ οίκον Δημήτρη και Καίτη

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι κάθειρξη 17 ετών στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, 11 στον Τζώρτζη και 10 ετών στην Καίτη 

folie_folie_xr
Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλε σε Δημήτρη Κουτσουλιούτσο, Τζώρτζη Κουτσουλιούτσο, Αικατερίνη Κουτσουλιούτσου και Ιωάννη Μπεγιέτη. Παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε κατ΄οικον λόγω ηλικίας.

Αντίθετα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος οδηγείται στη φυλακή ξανά (είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης). Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφασή του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει παρόμοιες πράξεις.

Τώρα σε ότι αφορά τους άλλους δύο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας της Folli Follie το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην ποινή που επέβαλε στον Ιωάννη Μπεγιέτη. Ωστόσο αυτός παραμένει καταζητούμενος και ως εκ τούτου όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή. Στη δεύτερη καταδικασθείσα συνεργάτιδα της οικογένειας το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που της επέβαλε. Στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Οι ποινές που επέβαλε νωρίτερα το δικαστήριο στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για σειρά κακουργημάτων είναι:

Κλείσιμο
- Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
- Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
- Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δύο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Η απόφαση επί της ενοχής

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση από τον περασμένο Ιούνιο, ανακοίνωσε την απόφασή του επί της ενοχής των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με αυτή αθώοι κρίθηκαν και οι 11 κατηγορούμενοι της υπόθεσης από το αδίκημα της συγκρότησης, διευθύνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στην συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, για συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε ένοχος για πλαστογραφία, άμεση συνεργεία στην απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί. Μάλιστα η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη σε όλα τα σκέλη της.

Αναγνώριση ελαφρυντικών

Ακόμη το δικαστήριο κατά τη χθεσινή διαδικασία είχε αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στους πέντε παραπάνω κατηγορουμένους που έκρινε ενόχους. Συγκεκριμένα, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίο αναγνωρίστηκε στους Δ. Κουτσολιούτσο, Τζ. Κουτσολιούτσο, Καίτη Κουτσολιούτσου και τους δυο συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι νωρίτερα για σειρά κακουργηματικών πράξεων. Επιπλέον στον Τζ. Κουτσολιούτσο εκτός του ελαφρυντικού του σύννομου βίου αναγνωρίστηκε ακόμη και το ελαφρυντικό της άρσης των συνεπειών των πράξεων του. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Ειδήσεις σήμερα:

Folli Follie: Στη φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, κατ' οίκον περιορισμός για Δημήτρη και Καίτη

Γιώργος Μαζωνάκης: Μιλάει πρώτη φορά για τη διαμάχη με την αδερφή του – Είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι ξέρετε

Πανελλαδικές 2024: Αύριο μετά τις 13:00 η ανακοίνωση βαθμολογιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης