Folli-Follie: Δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία των Κουτσολιούτσων και της εταιρείας για να διατεθούν στους παθόντες

Με την απόφασή του, το δικαστήριο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου υπέρ της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας Folli Follie, όπως αιτήθηκαν εκπρόσωποί της

Τη διατήρηση των δεσμεύσεων που υπάρχουν σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Κουτσουλιούτσου αλλά και της Folli-Follie αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση που εκφώνησε η πρόεδρος του δικαστηρίου τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και της εταιρείας θα διατεθούν προς ικανοποίηση των παθόντων, δηλαδή των μικρομετόχων, ΕΦΚΑ, Alpha Bank, κ.ά. Έτσι με την απόφασή του αυτή το δικαστήριο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου υπέρ της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας Folli Follie, όπως αιτήθηκαν εκπρόσωποι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie έθεσαν στο δικαστήριο θέμα αποδέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς όπως είπαν πρόκειται για «ζωτικής σημασίας» ζήτημα «για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης της εταιρείας».

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και της Καίτης Κουτσολιούτσος, Νίκος Κωνσταντόπουλος είχε ζητήσει τη μη αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας υπέρ της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie.

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε: «Η Folli Follie είναι ακόμα και σήμερα μια εταιρεία που παράγει πλούτο. Η προσωρινή διοίκηση υπό τον πρόσχημα της εξυγίανσης θέλει να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να ενθυλακώσουν κάποιοι το τίμημα. Το κομμάτι αυτό που παράγει πλούτο και είναι ακόμα υγιές το άφησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Αυτό το υγιές κομμάτι η προσωρινή διοίκηση θέλει να το απομειώσει. Τα ακίνητα είναι δεσμευμένα ως προϊόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος .Αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν». Μετά και την απόφαση της έδρας για το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Folli Follie έπεσε μετά από ένα χρόνο περίπου ακροαματικής διαδικασίας.

Όλα όσα έγιναν σήμερα στη δίκη

Νωρίτερα, σήμερα το δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλλε σε Δ. Κουτσουλιούτσο, Τζ. Κουτσουλιούτσο, Αικ. Κουτσολιούτσο και Ιωάννη Μπεγιέτη. Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε κατ΄ οίκον λόγω ηλικίας.

Αντίθετα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος με την απόφαση του δικαστηρίου οδηγήθηκε στη φυλακή ξανά (είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης). Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφαση του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Τώρα σε ό,τι αφορά τους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας της Folli Follie το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην ποινή που επέβαλλε στον Ιωάννη Μπεγιέτη. Ωστόσο αυτός παραμένει καταζητούμενος και ως εκ τούτου όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή. Στη δεύτερη καταδικασθείσα συνεργάτιδα της οικογένειας το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που της επέβαλλε. Στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Οι ποινές που επέβαλε νωρίτερα το δικαστήριο στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για σειρά κακουργημάτων είναι:
Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.
Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.
Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.
Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στην Ύδρα: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία - Δείτε φωτογραφίες

Παπάγου: Νεκρός 47χρονος δημοτικός υπάλληλος καταπλακώθηκε από δέντρο

Γιώργος Μαζωνάκης: Μιλάει πρώτη φορά για τη διαμάχη με την αδερφή του – Είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι ξέρετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr