Νησιά: Μοτοσικλετιστές – διασώστες του ΕΚΑΒ «μηδενίζουν» τους χρόνους αναμονής στα επείγοντα

Νησιά: Μοτοσικλετιστές – διασώστες του ΕΚΑΒ «μηδενίζουν» τους χρόνους αναμονής στα επείγοντα

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, οι μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ δίνουν «ανάσα» στο δύσκολο έργο της διάσωσης σε νησιά του Αιγαίου και Χαλκιδική

EKAB-mixanes_2373604491
Πριν λίγες ημέρες ημέρες το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για περιστατικό παρ’ολίγον πνιγμού στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Η άμεση ανταπόκριση από διασώστη – μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί άμεσα σε υγειονομική δομή και να σωθεί η ζωή της. Εάν το ίδιο περιστατικό συνέβαινε ένα καλοκαίρι προηγούμενων ετών, η έκβαση πιθανόν να μην ήταν θετική, εξαιτίας ελλείψεων και καθυστερήσεων στους χρόνους διακομιδής από τα ασθενοφόρα σε προορισμούς με υψηλή τουριστική κίνηση.
Το ΕΚΑΒ επιδιώκει την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη σε προνοσοκομειακή φροντίδα των νησιών, της Χαλκιδικής η οποία κάθε καλοκαίρι «βουλιάζει» από επισκέπτες, καθώς και άλλων δημοφιλών για διακοπές προορισμών. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η μετακίνηση διασωστών – μοτοσικλετιστών από το ΕΚΑΒ της Αθήνας προς τουριστικές περιοχές – μια πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου – μειώνει τους χρόνους ανταπόκρισης, προσφέροντας πραγματική βοήθεια στις αυξημένες ανάγκες.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης