Δώδεκα μήνες φυλακή στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Δώδεκα μήνες φυλακή στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

«Εκείνη τα προκάλεσε όλα μου επιτέθηκε πρώτη» είπε - Η ποινή είναι εξαγοράσιμη - Οι όροι που του επιβλήθηκαν

endooikogeniaki_via_xr
Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως αναχώρησε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που δικάστηκε για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή.

Στον κατηγορούμενου επιβλήθηκαν ακόμη περιοριστικοί όροι ώστε να μην πλησιάζει τη σύντροφό του δημοσιογράφο που φέρεται να ξυλοκόπησε (γι' αυτό το αδίκημα βρίσκεται σε εξέλιξη πονική έρευνα) ούτε να επικοινωνεί μαζί της με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης. Νωρίτερα την ενοχή του κατηγορούμενου είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος στην πρότασή του προς το δικαστήριο τόνισε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών. Σήμερα το αντικείμενο είναι η ενδοοικογενειακή απειλή. Το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο, δεν επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και έτερους παράγοντες. Εισάγεται κατ’ εξακολούθηση το αδίκημα. Το θύμα έλαβε έναν ορυμαγδό κλήσεων και δεδομένου όσων έχουν προηγηθεί. Και τα δύο θύματα (η δημοσιογράφος και η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου) ένιωσαν τρόμο και ανησυχία. Ο κατηγορούμενος έχει υπάρξει απειλητικός. Δεν δίνουμε βαρύτητα στην απολογία του καθώς προσπάθησε περισσότερο να δικαιολογήσει τον εαυτό του παρά να μιλήσει για όσα έχει προκαλέσει σε αυτά τα άτομα. Πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για όσα κατηγορείται».

Τι είπε στην απολογία του

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος είχε υποστηρίξει ότι η σύντροφός του ήταν εκείνη που τα ξεκίνησε όλα, αφού τον χτύπησε όπως είπε με χαστούκια. «Την Κυριακή το μεσημέρι ήμουν στην Ύδρα για ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Είχα ανεβάσει story στο Facebook με εμένα στο νησί και εκεί είχα μια έκρηξη από την παθούσα» υποστήριξε ξεκινώντας την απολογία του στη δική ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για να συνεχίσει: «Φώναζε γιατί δεν της έστειλα φωτογραφίες από την Ύδρα να δει το νησί πόσο ωραίο ήταν και επειδή "ανέβασα" φωτογραφίες δικές μου. Μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Μου έλεγε ότι ήθελα να παίρνω like από τα γκομενάκια».

Όπως δε υποστήριξε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της σχέσης με την συνάδελφό του δέχονταν πίεση να πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγο του με την οποία έχει μαζί της δυο παιδιά.

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας να δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής ο κατηγορούμενος είπε: «Της είπα (της συντρόφου του) ότι δε σημαίνει κάτι το ότι ανέβασα το πρόσωπό μου. Εκείνη ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι της είπε θέλω να δω ποιος σου έχει κάνει like και τότε είδε στο κινητό μου 2 φωτογραφίες με τη εν διαστάσει σύζυγό μου και υπήρξε μια έκρηξη θυμού με βρισιές. Τότε δέχθηκα το πρώτο χτύπημα με τις με έσπρωξε με της όλη της δύναμη με τις παλάμες της και μετά με χαστούκισε δύο φορές και συνέχιζε να με βρίζει… Την απωθούσα προς άμυνά μου και μάζευα τα πράγματα μου να φύγω από το σπίτι της. Τότε δέχθηκε αλλά δύο χαστούκια. Εκείνη το ξεκίνησε όλο αυτό και για αρκετά λεπτά της ώρας εγώ δεν ανταπέδιδα. Ουσιαστικά μετά εγώ αμύνθηκα και μετά έφυγα πήγα στο σπίτι μου και υπήρξαν πράγματι κάποια μηνύματα προς εκείνη από μέρους μου» είπε ο κατηγορούμενος δηλώνοντας μάλιστα πως πρόσφατα είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος σε αυτή τη σχέση.

Πρόεδρος: Αφού φύγατε από το σπίτι γιατί την παίρνατε τόσο τηλέφωνα;

Κατηγορούμενος: Διότι μετά ηρεμήσαμε και ήθελε να συμφιλιωθούμε.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στον τρόπο, που όπως, είπε τον παρουσίασαν τα ΜΜΕ: «Είναι δυνατόν να με παρουσιάζουν σαν ένα τέρας; Την προηγούμενη ημέρα έκανα ρεπορτάζ για την ενδοοικογενειακή βία. Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Στα ΜΜΕ δεν εργάζεστε και εσείς;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Τέλος, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως εκείνο το βράδυ μετά το περιστατικό πήγε στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του για να δει τα παιδιά του.

Η κατάθεση του θύματος

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του θύματος στο δικαστήριο.

Η δημοσιογράφος εμφανώς ταραγμένη είπε στο δικαστήριο: «Το περιστατικό ξεκίνησε από τις 23 Ιουνίου. Διατηρούσα δεσμό μαζί του ένα χρόνο μαζί του. Την Κυριακή πήγα να τον παραλάβω από ένα ρεπορτάζ στη Λεωφόρο Αθηνών. Φτάσαμε 9:30 μ.μ. στο σπίτι μου και φάγαμε. Του ζήτησα να μου δείξει φωτογραφίες από το ρεπορτάζ που έκανε στην Ύδρα. Τότε είδα δυο φωτογραφίες με την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο παιδιά του. Ξεκίνησε κουβέντα για το πού πάμε, αφού δεν είχε πάρει διαζύγιο. Έβγαζε τρελή τη εν διαστάσει σύζυγο του. Του ζήτησα να χωρίσουμε γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτή η σχέση και εκείνος εκνευρίστηκε πολύ και άρχισε να με κατηγορεί και να με βρίζει χυδαία. Έλεγε ότι έχω άλλη σχέση και άρχισε να με φτύνει. Εφόσον με χαστούκισε με έφτυνε, μου έριχνε νερό και κόκα κόλα μου έβαζε τρικλοποδιές και μου έριχνε ακόμη και ανάποδα χαστούκια με αποτέλεσμα να με χτυπήσει στη γνάθο και το αυτί. Αφού κατάφερα να τον διώξω με τα χίλια ζόρια ήμουν μόνη στο σπίτι σε κατάσταση σοκ. Εγώ από το σοκ και τον πόνο που είχα υποστεί κάλεσα ένα φίλο μου και ενώ αυτός είχε φύγει είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνο. Πάτησα φραγή και άρχισε να μου στέλνει σε άλλες εφαρμογές μηνύματα. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με τον φίλο μου ψάχναμε νοσοκομείο και πήγαμε στο ΚΑΤ και αυτός μου έστειλε μήνυμα ότι βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου. Δεν του απάντησα. Συνέχισε και στις 24 του μήνα. Μετά εγώ πήγα στο σπίτι του φίλου μου γιατί φοβόμουν. Τη Δευτέρα έπρεπε να πάω στη δουλειά μου ήμουν τρομαγμένη ζήτησα στο ταξί να περιμένει από κάτω είχα βρει πάνω από 80 κλήσεις. Τη Δευτέρα στη δουλειά ενώ δεν ήθελα να του μιλήσω με βρήκε μόνη μου σε ένα μοντάζ με έπιασε στον ώμο και μου είπε ότι εγώ το προκάλεσε και ότι θα τα πούμε στο μέλλον».

Εισαγγελέας: Είχατε κάποια επικοινωνία με την εν διαστάσει σύζυγό του;

Παθούσα: Ναι ξημερώματα Δευτέρας μόλις έφτασα στο σπίτι του φίλου μου. Η μόνη σχέση που είχαμε μέχρι τότε ήταν ότι μου έστειλε το Σεπτέμβριο 2023 φωτογραφίες που ήταν βαριά κακοποιημένη σε όλο το σώμα της και μου είπε «όπως χτύπησε εμένα θα χτυπήσει και εσένα».

Εισαγγελέας: Αυτό δεν σας προβλημάτισε;

Παθούσα: Ναι το παραδέχτηκε. Του είχα πει να μη μου ξαναμιλήσει αλλά μου έλεγε ότι το έκανε μόνο μια φορά και εγώ επειδή είχε αισθήματα τον συγχώρησα.

Εισαγγελέας: Είχαν υπάρξει αλλά τέτοια επεισόδια σε βάρος σας;

Παθούσα: Στις 13 Μαρτίου ξανά και κακώς δεν το είχα καταγγείλει τότε. Μου ζήτησε συγγνώμη και εγώ επειδή είχα αισθήματα τον συγχώρεσα.

Η δημοσιογράφος σημείωσε ακόμη πως μέχρι τις 5 εκείνο το πρωί είχε δεχθεί πάνω από 80 κλήσεις. «Για μένα ήταν απειλή, ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε να ανέβω πάνω», σημείωσε.

«Δεν ένιωσα απειλή»

Τέλος, η εν διαστάσει σύζυγος του δημοσιογράφου στη δική της κατάθεση στο δικαστήριο υποστήριξε: «Να σας πω αρχικά πως εγώ έχω επιλέξει ότι τα θέματα με το σύζυγό μου θέλω να τα λύσω εξωδικαστικά. Με παραπλάνησε η παθούσα και της μίλησα επειδή μου είχε πει ότι δεν θα κάνει μήνυση. Της απαγορεύω να σας δώσει τα μηνύματά μου. Ο εν διαστάσει σύζυγός μου ήρθε στο σπίτι τη Δευτέρα αργά και εγώ έχοντας μάθει το συμβάν που είχε μαζί της δεν του άνοιξα. Ζήτησε να δει τα παιδιά και είπε απλά "μη μου πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω". Είχε έντονες μεταπτώσεις. Δεν ένιωσα απειλή γιατί ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα και πως ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφό του και εγώ δεν του άνοιξα γιατί δεν ήθελα να ταράξει τα παιδιά».

Εισαγγελέας: Γιατί ζητήσατε το κουμπί πανικού;

Μάρτυρας: Είπα γιατί όχι να μην το βάλω. Σκοπός μου δεν είναι να πλέξω το εγκώμιο του κατηγορουμένου, θέλω να πω απλά την αλήθεια και όχι κάτι άλλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο - Χαμηλές επιδόσεις σε τρία μαθήματα

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Μου έριχνε νερό στο πρόσωπο για ξεπλυθούν τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο – Όλο το υπόμνημα

Κερατσίνι: Τη χτυπούσε, ήταν μονίμως μελανιασμένη κι εκείνη τον κάλυπτε, λέει γειτόνισσα της 40χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης