Τροχαίο στην Κάρυστο: Ξεσπούν η θεία και η γιαγιά του 16χρονου που παρασύρθηκε από νταλίκα - «Πήγε για καφέ και δεν γύρισε ποτέ»

Τροχαίο στην Κάρυστο: Ξεσπούν η θεία και η γιαγιά του 16χρονου που παρασύρθηκε από νταλίκα - «Πήγε για καφέ και δεν γύρισε ποτέ»

Τα δύο αγόρια γνωρίζονταν από το σχολείο - Το χρονικό του θανατηφόρου τροχαίου - «Γιατί δεν πήρε εμένα και πήρε το παιδί;» φώναζε η μάνα του 17χρονου που οδηγούσε την νταλίκα

troheo
Συγκλονισμένη είναι η Κάρυστος από το θανατηφόρο τροχαίο με τον 16χρονο Δημήτρη που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από νταλίκα την οποία οδηγούσε 17χρονος.

Τα δύο αγόρια γνωρίζονταν από το σχολείο. Ο 16χρονος Δημήτρης οδηγούσε μηχανάκι χωρίς δίπλωμα οδήγησης και χωρίς κράνος. Συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με μια γκρι νταλίκα που οδηγούσε ένα 17χρονο αγόρι. Ούτε αυτό είχε δίπλωμα οδήγησης λόγω ηλικίας και δεν φορούσε ζώνη.

«Άκουσα κάποιον να φωνάζει ''Βοήθεια γιατρός!'' και βγήκα έξω στο μπαλκόνι και είδα ένα παιδί να είναι στο έδαφος. Το παιδί που ήταν στο φορτηγό, είπε ότι δεν τον είδε. Το παιδί δεν κουνιόταν και ήρθε το ασθενοφόρο, έτρεχε πολύ αίμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε βίντεο με όσα είπε η γιαγιά του 16χρονου:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2bq7l9bhkj5)


Το χρονικό του σοκαριστικού τροχαίου

Κλείσιμο
Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου. Ήταν πρωί Πέμπτης (27/6), 10 λεπτά πριν τις 12, ο 17χρονος οδηγούσε την νταλίκα του πατέρα του χωρίς δίπλωμα και κινούνταν επί της οδού Οδυσσέως. Στην συμβολή με τη Διονυσίου, πέρασε χωρίς να σταματήσει και δεν κοίταξε ποτέ δεξιά του.

Εκείνη την ώρα πέρασε ο 16χρονος με το μηχανάκι του, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή. Το παιδί βρέθηκε στην άσφαλτο χωρίς κράνος να αιμορραγεί και ο 17χρονος με την νταλίκα επιτάχυνε και έγινε καπνός. Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος που κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφέρει το αιμόφυρτο παιδί στο νοσοκομείο, ενώ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για την αναζήτηση του 17χρονου που τον εγκατέλειψε.

Σε ερημική τοποθεσία εντόπισαν οι Αρχές τον 17χρονο και την νταλίκα του και προχώρησαν στη σύλληψη του. Στον εισαγγελέα Χαλκίδας οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής (28/6) ο 17χρονος μαζί με τη μητέρα του. Ο εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο μέχρι και τη δικάσιμο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2bpza19iuwp)

Συγκινούν η θεία και η γιαγιά του 16χρονου

«Τον εγκατέλειψε ναι, βέβαια λέει ότι δεν τον είδε, αλλά δεν γίνεται ο γείτονας από 10 μέτρα να άκουσε το μπαμ και η νταλίκα να μην είδε ότι χτύπησε ένα παιδί και τον άφησε στον δρόμο. Τον είχε από δεξιά και έπρεπε το φορτηγό να δώσει προτεραιότητα στο μηχανάκι», είπε η θεία του 16χρονου.

«Η μαμά του παιδιού μίλησε μαζί μας, ήρθε στο νοσοκομείο να μας βοηθήσει, είναι μάνα και καταλαβαίνει. Είναι μία μάνα και εκείνη που μπορούσε να ήταν το παιδί της. Ήταν δίπλα μας, έκλαιγε και φώναζε ''γιατί δεν πήρε εμένα και πήρε το παιδί''», είπε η θεία του 16χρονου.

«Ο ανιψιός μου 18 Ιουνίου πριν λίγες ημέρες είχε γενέθλια. Οδηγούσε μηχανάκι, πήγαινε από το σπίτι της γιαγιάς του σε σπίτι φίλου του, πήγαινε για καφέ, έτσι είπε στην γιαγιά του», πρόσθεσε η θεία του ανήλικου.

Και συνέχισε: «Δουλεύει στην επιχείρηση του μπαμπά του όμως, ας είναι 17 χρονών, δουλεύει και οδηγεί νταλίκα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε την νταλίκα. Και το άτυχο το παιδί το δικό μας αυτή την στιγμή δεν είναι καν στο χώμα. Το έχουν στείλει για νεκροψία και περιμένουμε να μας το φέρουν απλά να γίνει η κηδεία, να ηρεμήσουμε».

Στο Live News μίλησε η γιαγιά του 16χρονου παιδιού που σκοτώθηκε και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο.

«Εγώ έμενα στην Κάρυστο με το παιδί, το είχα μαζί μου δηλαδή και μου λέει το πρωί: ''γιαγιά φεύγω, πάω για καφέ'', του λέω εγώ: ''κάτσε ρε παιδί μου να με βοηθήσεις να φτιάξουμε κάτι'', ''όχι γιαγιά πάω για καφέ και μετά''. Το παιδί μετά δεν γύρισε, μέσα σε 20 λεπτά έγινε το… Ούτε 20. Μπορεί να τον είχα γλιτώσει αυτή την ώρα αν με είχε ακούσει και έμενε, να μην πάει για καφέ αλλά άμα ήταν να γίνει... Έχω περάσει ένα τρακάρισμα τέτοιο».

«Το παιδί, το παιδάκι μου. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε, ένα αγγελούδι, μας έφυγε μέσα από τα χέρια. Όσο για το παιδί αυτό που το πήρε σβάρνα, παιδί ήταν και αυτό και φταίνε οι γονείς του που του δίνανε το φορτηγό, γιατί ήταν ολόκληρη νταλίκα, δεν ήταν μικρό. Ναι το χτύπησε, γιατί δεν σταμάτησε επί τόπου να φωνάξει βοήθεια; Να φωνάξει μπας και σώναμε τίποτα, που το παράτησε μόνο του αβοήθητο;».

Τις επόμενες μέρες συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 16χρονο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε 13χρονο κορίτσι

Βρετανία: Μεγάλη αναστάτωση στο αεροδρόμιο Gatwick - Επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα αεροπλάνα

Δίκη ιστιοπλόου: Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον βιασμό και την κακοποίηση της Αμαλίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης