Τουρκία: Νέα Navtex στην ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Τουρκία: Νέα Navtex στην ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»

Η Τουρκία εξέδωσε λιγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής την NAVTEX με την οποία αναγγέλλει τις εργασίες πόντισης καλωδίου

turkey_navtex_kastellorizo_arthro
Επιμένει η Τουρκία στην συστηματική αμφισβήτηση των ελληνικων κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Ανατολικη Μεσόγειο με αφορμή τις εργασίες του ιταλικού ερευνητικού C/S TELIRI εκδίδοντας και νεα NAVTEX σε περιοχή που βαφτίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα» και η οποία επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης .Με την ίδια NAVTEX επικαλύπτει και μερος της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας δυτικά του νησιού.

Η Τουρκία εξέδωσε λιγο πριν τα μεσάνυκτα της Παρασκευής την NAVTEX 0615/24 με την οποία αναγγέλλει τις εργασίες πόντισης καλωδίου (για τηλεπικοινωνίες) από το C/S TELIRI επισημαίνοντας ότι πρόκειται για περιοχή της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Η νεα αυτή τουρκική NAVTEX έρχεται σε συνέχεια της πρώτης αναγγελίας που είχε εκδώσει ο σταθμός της Αττάλειας και ειχε αποκαλύψει το Πρωτο Θέμα στις 25 Ιουνίου και δείχνει την επιμονή της Τουρκίας να εγείρει θέμα αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και επαναβεβαίωσης της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του Τουρκολυβικού Μνημονίου.

20240629_NAVTEX_TELIRI_DEYTERH
Κλείσιμο


Η τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W : 0615/24 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 28-06-2024 23:45)

MEDITERRANEAN SEA

1. CABLE LAYING OPERATION, BY C/S TELIRI (IMO 9105889) BETWEEN 29 JUN-21 JUL 24 IN THE TURKISH CONTINENTAL SHELF IN AREA BOUNDED BY;

34 02.53 N - 027 14.13 E
33 56.78 N - 031 21.55 E
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης