Φωτιά στην Κερατέα: Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ξεκίνησε - Έκαναν εργασίες με ισχυρούς ανέμους

Φωτιά στην Κερατέα: Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ξεκίνησε - Έκαναν εργασίες με ισχυρούς ανέμους

Η φωτογραφία δείχνει την έναρξη της φωτιάς - Έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί σήμερα και αύριο, κίνδυνος φωτιάς σε 6 περιφέρειες

keratea-mak
Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Φέριζα της Κερατέας.

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση μέσα στον οικισμό, ωστόσο, δεν πήρε διαστάσεις καθώς ήταν άμεση και έγκαιρη η επέμβαση στο σημείο από την Πυροσβεστική η οποία επιχείρησε με 48 Πυροσβέστες, 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα που με τη συνδρομή των εναέριων μέσων, 2 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών, κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

keratea-2


Την ίδια ώρα, Αξιωματικοί του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής διενεργούν προανάκριση για το πως ξεκίνησε η φωτιά αξιολογώντας μαρτυρίες κατοίκων της Φέριζας που κάνουν λόγο για φλόγες οι οποίες ξεπήδησαν από αυλή σπιτιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σπιτιού προτού ξεσπάσει η φωτιά πραγματοποιούσε εργασίες από τις οποίες κάποια σπίθα προκάλεσε ανάφλεξη στα ξερά χόρτα.

Μάλιστα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και μια φωτογραφία από τη στιγμή και το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά. Στη φωτογραφία-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το protothema.gr φαίνονται οι μαύροι καπνοί από την αυλή να εξαπλώνονται στο βόρειο τμήμα του οικισμού.

Κλείσιμο
Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα




Κίνδυνος φωτιάς σε έξι περιφέρειες

Την ίδια ώρα, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, λόγω των προειδοποιήσεων για θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα να είναι υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς τόσο σήμερα Σάββατο (29.6.2024) όσο και αύριο Κυριακή (30.06.2024).

Σύμφωνα με το Meteo, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σαββατοκύριακο επιδεινώνοντας τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι ριπές των ανέμων στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06 τοπικά θα φτάσουν τα 90 km/h, ενώ στη Νότια Εύβοια και σε περιοχές που γειτνιάζουν με έντονη τοπογραφία τα 100 km/h, όπως ευδιάκριτα αποτυπώνεται στον παρακάτω Χάρτη.

flame
Χάρτης. Οι εκτιμώμενες μέγιστες ριπές των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) και οι διευθύνσεις τους (μαύρα βελάκια) για τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 29/06, όπως υπολογίζεται από το υψηλής ανάλυσης αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.





Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιδεινωθούν σημαντικά στα ανατολικά τμήματα, όπως διακρίνεται στον Χάρτη Επικινδυνότητας Πυρκαγιάς του Σαββάτου 29/06.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 περιφέρειες σήμερα


Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
-Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
-Περιφέρεια Κρήτης
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)

provl



Ειδήσεις σήμερα:

Έλληνες αιχμάλωτοι και απαχθέντες από τον Δ.Σ.Ε. στην Αλβανία μετά τον Εμφύλιο


Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Ζουν σε διαφορετικούς… πλανήτες


Η πρώτη κοινή φωτογραφία της Αθηνάς Οικονομάκου με τον Μπρούνο Τσερέλα στο Instagram
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης