Πανελλαδικές 2024: Τα αληθινά success stories - Αριστούχοι διηγούνται τις ιστορίες τους

Παιδιά που κατάφεραν να γράψουν σχεδόν άψογα στις Πανελλαδικές, παρά το γεγονός ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα

Εδώ και λίγες ώρες, οι μαθητές που φέτος μπήκαν στη μάχη για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουν στα χέρια τους τους βαθμούς τους και προετοιμάζονται για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους. Για κάποιους εξ αυτών, η διαδικασία θα είναι πολύ εύκολη, γιατί απλούστατα... μπαίνουν σε όλες τις σχολές. Ο λόγος για τους αριστούχους, για τα παιδιά που κατάφεραν να γράψουν σχεδόν άψογα στις Πανελλαδικές, παρά το γεγονός ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα, ειδικά σε μαθήματα όπως η φυσική και τα μαθηματικά. Το πώς κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ το διηγούνται οι ίδιοι.

Παυλίδου Φωτεινή: 19.580 μόρια

Το όνειρό της να σπουδάσει ιατρική θα δει να γίνεται πραγματικότητα η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη Παυλίδου Φωτεινή. Έχοντας προτιμήσει το 3ο πεδίο Επιστήμες Υγείας και Ζωής, συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 συνολικά 19.580 μόρια γράφοντας στη Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία 18,8, στην Φυσική 19,6, στη Χημεία 19,5 και στην Βιολογία 20,0! «Ήξερα ότι έχω γράψει καλά αλλά δεν περίμενα τέτοιους βαθμούς! Είχαμε καλή προετοιμασία και από το σχολείο με έμπειρους καθηγητές πρόθυμους να μας βοηθήσουν, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα και σε φροντιστήριο. Η φυσική ήταν πιο απαιτητική από όλα τα μαθήματα», ανέφερε η Φωτεινή στο TyposThes. Η ίδια κάθε μέρα αφιέρωνε αρκετές ώρες στο διάβασμα. Με την μελέτη και την προσήλωση στον στόχο της κατάφερε να πετύχει υψηλές βαθμολογίες. Το φθινόπωρο θα ετοιμαστεί να σπουδάσει ιατρική. «Σκέφτομαι την Ιατρική της Κρήτης. Θα ήθελα να γίνω χειρουργός, όμως θα κάνω την τελική επιλογή κατά την διάρκεια των σπουδών μου», μας είπε. Τώρα προέχει η ξεκούραση. «Ανυπομονώ να πάω διακοπές και να δω περισσότερο τους φίλους μου που μου έλειψαν κατά τους προηγούμενους μήνες», σημείωσε.

Αδαμαντία Τζωρτζή: 19.335 μόρια

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει η Αδαμαντία Τζωρτζή από την Θερμή η οποία φοίτησε στο Λύκειο Παμφίλων και συγκέντρωσε 19.335 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας Πληροφορικής. Συγκεκριμένα έγραψε 20 στην Οικονομία, 19,9 στην Πληροφορική, 19,8 στα Μαθημαντικά και 17 στην έκθεση.  Η Αδαμαντία παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της χρονιάς που πέρασε στάθηκε όρθια με πολύ διάβασμα, σφιχτό πρόγραμμα και περιορισμένες εξόδους. Όπως μας λέει τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τη νέα ζωή που την περιμένει. Στόχος της όπως λέει είναι να περάσει σε Αστυνομική Σχολή.

Αλεξάνδρα Μαργώνη: 19.225 μόρια

H Αλεξάνδρα Μαργώνη είναι μαθήτρια του 53 Λυκείου Αθηνών και έγραψε στην ιστορία 19.6, στην νεοελληνική γλώσσα 19.3, στα λατινικά 20 και στα αρχαία 18. Συγκέντρωσε συνολικά 19.225 μόρια. «Ο στόχος μου ήταν η Νομική σχολή και χαίρομαι που τα κατάφερα. Ηταν ένας δύσκολος δρόμος όμως με μεθοδικό διάβασμα συνέπεια και υπομονή επιτεύχθηκε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», είπε η ίδια μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Κατερίνα Δαλέκου: 19.280 μόρια

Με επιμονή και θέληση η Κατερίνα Δαλέκου από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης κατάφερε μετά από τρεις προσπάθειες να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα. Η Κατερίνα Δαλέκου το 2021 είχε περάσει σε σχολή νοσηλευτικής, την επόμενη με χρήση του 10% επέλεξε να συνεχίσει στο τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών. Όμως κι εκεί έλειψε το κίνητρο, με αποτέλεσμα να δώσει ξανά εξετάσεις και τελικά να καταφέρει τον στόχο της φυσικοθεραπείας με 19.280 μόρια. Ήταν μια συνειδητή επιλογή αναφέρει και ταυτόχρονα μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όμως στο τέλος δικαιώθηκε. Παράλληλα, απέκτησε φέτος το 2ο dan στο tae kwon do, ενώ παρακολούθησε επιτυχώς και τα μαθήματα του εσπερινού ΕΠΑΛ για την ειδικότητα της βοηθού φυσικοθεραπευτή.

Νίκος Ευστρατίου: 19.220 μόρια

Ο αριστούχος του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Νίκος Ευστρατίου συγκέντρωσε 19.220 μόρια και θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο, Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τα καλά αποτελέσματα τον βρήκαν στο Λονδίνο σε μια υποτροφία που κέρδισε από τη Vodafone έπειτα από τη διάκριση της ομάδας του στον πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next με το ταξίδι να είναι το έπαθλο. Όπως είπε ο Νίκος Ευστρατίου, το σημαντικό είναι να έχεις θέσει στόχους από νωρίς για να βλέπεις πού πηγαίνεις!

Μιχαήλ Καμμένος: 19.080 μόρια

Ανταμείφθηκαν οι κόποι των τελευταίων δύσκολων δύο ετών για τον Μιχαήλ Καμμένο από το 8ο ΓΕΛ Βόλου, ο οποίος συγκέντρωσε 19080 μόρια, τερμάτισε πρώτος στο σχολείο του και μεταξύ των κορυφαίων της Μαγνησίας. Ο Μιχαήλ αν και περίμενε ότι πήγε καλά στις πανελλαδικές τις τελευταίες ημέρες δεν έκρυβε την αγωνία του για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό τον δικαίωσε και βλέπει τώρα το παιδικό του όνειρο, την Νομική Θεσσαλονίκης να γίνεται πραγματικότητα.

Σωτήρης Κυριακάκης: 19.000 μόρια

Η χρονιά ήταν δύσκολη, είχε πολύ διάβασμα όμως ο Σωτήρης Κυριακάκης έμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να συγκεντρώσει στις πανελλαδικές 19.000 μόρια και να τερματίσει πρώτος στο σχολείο του στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και να αναδειχθεί στην ελίτ των αριστούχων της Μαγνησίας. Ο Σωτήρης απόλυτα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κωνσταντίνα Σκάπουρα: 18.900 μόρια

Χαρούμενη και ικανοποιημένη από την προσπάθειά της η Κωνσταντίνα Σκάπουρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου κατάφερε και συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 18.900 μόρια και έκοψε πρώτη το νήμα των πανελλαδικών στο σχολείο της. Η ίδια στοχεύει σε κάποιο Τμήμα του Πολυτεχνείου ή στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Ευάγγελος - Ορέστης Καραλάκος: 18.900 μόρια

Απόλυτα δικαιωμένος από το αποτέλεσμα των πανελλαδικών ο Ευάγγελος- Ορέστης Καραλάκος από το 1ο ΓΕΛ Βόλου, καθώς συγκέντρωσε 18900 μόρια και οδεύει προς την Ιατρική Αθηνών που είναι η πρώτη του επιλογή. Ο Βαγγέλης χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά που μόλις έκλεισε, καθώς χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα και πολύ χρόνο. Ιδίως μετά το Πάσχα το διάβασμα εντάθηκε, όμως οι κόποι του τελικά ανταμείφθηκαν.

Σπυρίδωνας Ασπιώτης: 20 σε... όλα

Απόλυτα ευχαριστημένος θα πρέπει να αισθάνεται και ο μαθητής Σπυρίδων Ασπιώτης με καταγωγή από την Κάλυμνο που αρίστευσε γράφοντας το απόλυτο 20 σε Φυσική, Χημεία και Βιολογία και 14,6 στην Έκθεησ. Μάλιστα φάινεται πως περνά άνετα στην ιατρική που είναι η βασική του προτίμηση.

Γιάννης Γαλαμάτης: 18.930 μόρια

Ο Γιάννης Γαλαμάτης από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έγραψε 18.930 μόρια.

Συγκεκριμένα έγραψε Φυσική: 19.9, Χημεία: 18,7, Μαθηματικά: 19,8, Νεοελληνική γλώσσα: 16,4

Μεγάλη του αγάπη είναι τα Μαθηματικά. Έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στην 41ης Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών "ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ" (2023- 2024) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Χάλκινο μετάλλιο στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ) στη Βάρνα της Βουλγαρίας, τον Μάιο του 2024 . Σήμερα ακολουθεί σκληρό πρόγραμμα προετοιμασίας για τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ 2024) στο Μπαθ του Ηνωμένου Βασίλειου, στις 12 - 22 Ιουλίου 2024, καθώς είναι ένας από τους έξι Έλληνες μαθητές (μοναδικός από τη Βόρεια Ελλάδα) της Εθνικής αποστολής.



Διπλή επιτυχία για δίδυμες αδερφές
Δίδυμη… επιτυχία επεφύλασσαν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις στην Αμαλιάδα, με την οικογένεια Αρβανίτη να είναι «πλημμυρισμένη» από χαρά και υπερηφάνεια λόγω της επιτυχίας των δυο κοριτσιών της, της Ασπασίας και της Νίκης-Μελίνας, που γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν δίπλα - δίπλα, διάβαζαν παρέα, πήγαιναν μαζί στο ίδιο φροντιστήριο και πέτυχαν μεγάλες βαθμολογίες παρότι πήγαιναν σε ξεχωριστά σχολεία.

Τα τελευταία χρόνια διάβασαν συστηματικά, κόπιασαν και επιβραβεύτηκαν και με το παραπάνω με τη βαθμολογία τους, αποδεικνύοντας πως όλα μπορούν να συμβούν όταν αφοσιώνεσαι στους στόχους σου και λειτουργείς πάντα με πρόγραμμα και συνέπεια. Η επιτυχία τους σίγουρα πρόσφερε χαρά σε πολύ κόσμο, αφού πέραν της οικογένειας μοίρασαν χαμόγελα και στους καθηγητές τους στα σχολεία τους, αλλά και σε αυτούς του φροντιστηρίου.

Η Ασπασία, μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, κατάφερε να πετύχει μια εντυπωσιακή επίδοση με 19.420 μόρια. Για την επιτυχία της δήλωσε συγκεκριμένα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα και πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Χάρη στη δική μου προσπάθεια και τη βοήθεια της οικογένειας μου και των καθηγητών μου, κατάφερα να συγκεντρώσω τα μόρια που ήθελα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά μου που τη χαρά μου αυτή μπορώ να μοιραστώ με την αδερφή μου, που και αυτή πέτυχε μια εντυπωσιακή επίδοση. Πρώτη μου επιλογή αποτελεί το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους!»

Από την πλευρά της, η Νίκη-Μελίνα, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας και συγκεκριμένα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, χάρη στη συνέπειά της κατάφερε να συγκεντρώσει 18.280 μόρια. Η ίδια ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Οι κόποι και η σκληρή δουλειά όλων αυτών των χρόνων και ιδιαίτερα του τελευταίου, ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχε, καθώς και τους καθηγητές τόσο του σχολείου, όσο και του φροντιστηρίου που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και μου έδιναν δύναμη. Ιδιαίτερο ευχαριστώ και στην αδερφή μου, που αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί στήριγμά μου σε όλα και μαζί πετύχαμε κάτι μοναδικό. Στόχος μου το τμήμα ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στους επόμενους υποψηφίους!».

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά στην Κερατέα - Έκαναν εργασίες με ισχυρούς ανέμους


Πέντε ανήλικα αδέρφια φιλοξενούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας γιατί οι γονείς είναι στη φυλακή


Πεθαίνοντας μαζί: Γιατί ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι προχώρησε σε διπλή ευθανασία στην Ολλανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr