Φωτιά στην Πάρνηθα: Από έκρηξη ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα λένε αυτόπτες μάρτυρες - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά στην Πάρνηθα: Από έκρηξη ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα λένε αυτόπτες μάρτυρες - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πάνω από 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία - Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά νοτιοδυτικά προς Τατόι

parnitha-arthrou
Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά νοτιοδυτικά, προς Τατόι, και λίγο μετά τις 18.00 το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί σε μία χαράδρα.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν πλησίον του σημείου. Μάλιστα, ποδηλάτης ο οποίος ήταν στο βουνό όταν ξέσπασε στη φωτιά έγραψε σε ανάρτησή του: «Ήμασταν στο Κατσιμίδι όταν ξεκίνησε η φωτιά, δυστυχώς μετά από έκρηξη που ακούσαμε όλοι».

Δείτε την ανάρτηση του ποδηλάτη:
app-xartis
Τι λένε από τον ΑΔΜΗΕ

Από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ, που διαχειρίζεται το δίκτυο υψηλής τάσης, αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι πράγματι οι πυλώνες υψηλής τάσης που υπάρχουν στην περιοχή είναι δικοί του, αλλά το σύστημα παρακολούθησης του δικτύου δεν έδωσε κανένα σήμα για έκρηξη, διακοπή ή άλλο πρόβλημα στους πυλώνες, ενώ το δίκτυο δεν κινδυνεύει από την πυρκαγιά. 


Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις


Κλείσιμο
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

Δείτε βίντεο:

Φωτιά μέσα στον δρυμό της Πάρνηθας (2)

Φωτιά μέσα στον δρυμό της Πάρνηθας
Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΟΣ. Στις 3.47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Συνολικά, 40 πυρκαγιές σε αργοτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

Η φωτιά είναι ορατή από μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η φωτιά καίει στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, μέσα στο δάσος και από την Τροχαία διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας στα εξής σημεία: 1) στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδαλη, 2) επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας, 3) επαρχιακή οδός Μαλακάσας και Μερκουρίου, 4) Ιπποκράτους και Λ. Τυρταιου, 5) Τατοΐου και Χλόης.

Δείτε φωτογραφίες:

parnitha__2_
parnitha__3_
parnitha__4_
parnitha__5_
parnitha__6_
parnitha__7_
parnitha__1_

parnitha-mak2

parnitha-2
parnitha-new

parnitha-1

fotia-p-1
fotia-p-2
fotia-p-3
fotia-p-4
fotia-p-5

fotia-katsimidi



Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Πτώση σε Πολυτεχνικές και Νομικές, μικρή άνοδο στις Ιατρικές δείχνουν οι βαθμολογίες

Φωτιά στην Πάρνηθα: Έφτασε στην Ακρόπολη ο καπνός

Πανελλαδικές 2024: Τα αληθινά success stories - Αριστούχοι διηγούνται τις ιστορίες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης