Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα

Το drone της Πυροσβεστικής κατέγραψε τη στιγμή που εντόπισε το ξέσπασμα της πυρκαγιάς

fotia_parnitha
Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάρνηθα με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες. 
Η κατάσταση είναι πολύ καλή, καθώς έχει γίνει δουλειά στα δύσκολα σημεία. Στην περιοχή επιχειρεί ένα Eriksson. 


Στην περιοχή έπνεαν από χθες το μεσημέρι άνεμοι 8 μποφόρ με ριπές 9. Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια με τις υδροφόρες της, ο Στρατός, οι εθελοντές μας με τα αυτοκίνητα τους, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, η Δασική Υπηρεσία.

Στις 14:50 ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για τη δασική πυρκαγιά στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας. Στις 3:47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 220 πυροσβέστες με 8 πεζοπόρα τμήματα και 60 οχήματα.

Κλείσιμο
Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε το καρέ από το πλάνο του drone της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που εντοπίζει το ξέσπασμα της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Μέσα σε 2,5 ώρες από την εκδήλωσή της, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια της Πυροσβεστικής.

Δείτε τη φωτογραφία από το drone:

arthrou-fotia



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δέκα (10).


Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαιρινή έξαρση του κορωνοϊού - Εκατοντάδες οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία

Θυελλώδεις βοριάδες και σήμερα - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σέριφο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης