Πανελλαδικές 2024: Ο Φυσικόπουλος που αποδείχθηκε όνομα και πράγμα και τα παιδιά που διέπρεψαν

Παιδιά από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τα Τρίκαλα, τη Λέσβο κατάφεραν πλησιάσουν το απόλυτο της βαθμολογίας

Όσο πιο δύσβατος είναι ένας δρόμος, τόσο πιο όμορφη είναι η θέα, λένε. Οι επιτυχόντες στις Πανελλαδικές 2024 ανέβηκαν το βουνό και πλέον μπορούν να απολαύσουν τo τοπίο με... ηρεμία. Πάντα ενδιαφέρουσες παραμένουν επίσης και οι ιστορίες των παιδιών που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έγραψαν κοντά στο απόλυτο στις εξετάσεις.

Η πρώτη των πρώτων στον Δήμο Μεσολογγίου


Η μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου «Σχολή Ελληνικών Μαθημάτων» Δήμητρα Παπαδοπούλου αρίστευσε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η Δήμητρα ήταν υποψήφια στο 1ο Επιστημονικό επίπεδο Ανθρωπιστικών Σπουδών. Έγραψε 18,1 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 18,9 στα Αρχαία Ελληνικά, 20 στα Λατινικά και 19,3 στην Ιστορία. Συγκέντρωσε μέσο όρο 19,08 και 19075 μόρια.

« “Vincit qui se vincit” διακηρύττουν από τα βάθη της αρχαιότητας οι Ρωμαίοι και για εμένα στη φράση αύτη κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας για τις Πανελλήνιες.

Οι εξετάσεις αυτές, στις οποίες κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές ρίχνονται στη μάχη, ανεβαίνουν τον δύσκολο, γεμάτο εμπόδια δρόμο προς την κορυφή προσπαθώντας να κερδίσουν μια θέση στις σχολές των ονείρων τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας πνευματικός, σωματικός και ψυχικός αγώνας με τον ίδιο μας τον εαυτό. Προσωπικά, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένη που με τη βοήθεια του Θεού κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, που ήταν να εισαχθώ στη Νομική Σχολή Αθηνών με απώτερο σκοπό να εργαστώ στο μέλλον στο διπλωματικό ή το δικαστικό σώμα.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, η οποία ως φιλόλογος με καθοδήγησε στα μονοπάτια της γνώσης και της σοφίας ,καθώς και τους καθηγητές του σχολείου μου, οι οποίοι με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους και την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Άλλωστε, αυτό που αξίζει να πράττουμε καθημερινά για να κερδίζουμε τους «Μαραθώνες» της ζωής είναι να ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ακόμη και όταν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα έχοντας πάντοτε στο νου μας τη φράση του Αμερικανού προέδρου Theodore Roosevelt : « Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει τον μισό δρόμο!

Την επιτυχία μου αφιερώνω στον παππού μου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, που ως «Σωκράτης» με δίδαξε τις αρετές της επιμονής και της υπομονής για να πραγματοποιώ τα όνειρά μου!» λέει η ίδια στο agriniopress.


Ο Φυσικόπουλος... όνομα και πράγμα και οι επιτυχόντες στα Τρίκαλα

Το Trikalanews.gr παρουσίασε τους πρώτους των ΓΕΛ αλλά και των ΕΠΑΛ του Νομού Τρικάλων.

Χρήστος Φυσικόπουλος 3ο ΓΕΛ – Με όνομα και χάρη αφού κατάφερε σχεδόν 100στάρι στη Φυσική!

Ο Χρήστος Φυσικόπουλοςείναι ο πρώτος των πρώτων στον νομό Τρικάλων από τα ΓΕΛ καταφέρνοντας να αγγίξει το 19,5! Στόχος του όπως είπε η Ιατρική Αθηνών με το βλέμμα στη Χειρουργική.

Το μήνυμά του στις επόμενες γενιές που θα καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια είναι ότι θα πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ξέρουν ότι δεν είναι ακατόρθωτο.



Σωτήρης Μαντζανάς 2ο ΓΕΛ με 19,2 στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης

Στόχος του Σωτήρη ήταν η καλύτερη δυνατή επίδοση για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να βρεθεί στη σχολή της αρεσκείας του που δεν ήταν άλλη από το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης.

Κατάφερε λοιπόν τη βαθμολογία και το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα.



Βασιλική Τσίγκα 3ο ΓΕΛ με 19 – Το όνειρο της Νομικής πραγματικότητα

Το όνειρό της Νομικής ήρθε ακόμη πιο κοντά μετά τις επιδόσεις της στις Πανελλήνιες. Η Βασιλική Τσίγκα, ήδη είναι έτοιμη να αρχίσει έναν νέο δρόμο αυτόν της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως είπε, η προσπάθεια ήταν επίπονη αλλά οι κόποι της δικαιώθηκαν.



Αθανασία Βακουφτσή ΕΠΑΛ Καλαμπάκας έσπασε κάθε κοντέρ στη βαθμολογία με 19,5!

Η Αθανασία Βακουφτσή κατάφερε να σπάσει το κοντέρ των βαθμολογιών πιάνοντας το 19,5. Αν και μέχρι τώρα στόχευε στη βιοιατρική πλέον ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της αφού οι βαθμοί της, της δίνουν τα φτερά να πετάξει σε όποια σχολή θέλει.



Από την υποτροφία στο ΕΜΠ

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι ο Σωτήρης Οικονόμου. Πρόκειται για υπότροφο μαθητή της Σχολής Μωραΐτη, με 18.900 μόρια που κατάφερε βαθμολογίες 19.8 στην Φυσική, 19.5 Μαθηματικά, 19.8 Χημεία και 16 στην Γλώσσα. Ειναι μαθητής με σημαντικές διακρίσεις στους πανελλήνιους διαγωνισμός της μαθηματικής εταιρίας αλλά και των διαγωνισμών φυσικής σε όλα τα μαθητικά του χρόνια.

Δούλεψε μεθοδικά για της Πεναλλαδικές κρατώντας παράλληλα στο ελεύθερο χρόνο την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, τα δύο του αδέρφια και τους φίλους του. Αναμένει την ανακοίνωση των βάσεων έχοντας ως στόχο μια θέση στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών. Τώρα βέβαια είναι η ώρα για στιγμές ηρεμίας και ταξιδεύει για τις διακοπές του στις Κυκλάδες.




Ο πρώτος των πρώτων από τη Φθιώτιδα

Ο Κωνσταντίνος Κολοκυθάς διέπρεψε στο πιο δύσκολο - φέτος - πεδίο με τρία εικοσάρια σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία! Είναι μαθητής του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, ωστόσο είναι δημότης του Δήμου Λοκρών, αφού ο πατέρας του είναι από την Κυρτώνη (Κολάκα) όπου και ψηφίζουν, ενώ η μητέρα του είναι από την Αγία Παρασκευή του Δήμου Λαμιέων.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κολοκυθά, που πέρα από κάθε πρόβλεψη, όσων είδαν τα φετινά θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής έγραψε το απόλυτο «20» όχι μόνο σε αυτά, αλλά και στη Χημεία!

Μόνο στην Έκθεση του τα χάλασαν οι εξεταστές βάζοντάς του 18,7, διαμορφώνοντας έτσι το μέσο όρο στο… απλησίαστο 19,68 και τα μόρια του, από 19.480 μέχρι 19.740!

Ο ίδιος αν και είδε τα θέματα απαιτητικά και με παγίδες, έχοντας τις σωστές βάσεις, όπως μας λέει, με σωστό - και όχι απαραίτητα πολύ - διάβασμα, έφτασε στο απόλυτο 20, στα μαθήματα του επιστημονικού του πεδίου.

Πρώτη στη Λέσβο η Μαντώ Τζωρτζή

Πρώτη των πρώτων στη Λέσβο αναδείχθηκε στις Πανελλαδικές 2024 η μαθήτρια του ΓΕΛ Παμφίλων Μαντώ Τζωρτζή, η οποία συγκέντρωσε 19.335 μόρια και περνάει στη σχολή της επιλογής της! Η Μαντώ έδωσε για πρώτη φορά πανελλήνιες και όπως είπε μιλώντας στον «Αίολο» δεν περίμενε ότι θα φτάσει τόσο ψηλά, ωστόσο, έκανε πολλές θυσίες για να καταφέρει να περάσει στις στρατιωτικές σχολές που είναι και η πρώτη επιλογή της .

Συμπαραστάτες στο ταξίδι της, όπως η ίδια είπε, ήταν η οικογένεια της και οι φίλοι της που παρά το πιεσμένο πρόγραμμα, την ενθάρρυναν πάντα. Το καλοκαίρι θα αναπληρώσει το κενό που τις άφησε -λόγω διαβάσματος- η χρονιά που μας πέρασε, θα πάει διακοπές και θα προετοιμαστεί για την φοιτητική ζωή. Αμέσως μετά την Μαντώ, έρχεται ο Νικόλαος Ευστρατίου από το 50 ΓΕΛ Μυτιλήνης με 19.220 μόρια.


Δείτε βίντεο: Πανελλαδικές 2024: Ο Φυσικόπουλος που αποδείχθηκε όνομα και πράγμα και τα παιδιά που διέπρεψαν



Ειδήσεις σήμερα:

«Πύρινο» υπουργικό εν μέσω συνθηκών μάχης - Το μήνυμα Μητσοτάκη και η ενημέρωση Κικίλια

Νέος πονοκέφαλος Κασσελάκη η «πλατφόρμα» Πολάκη: «Η πολιτική δεν είναι one man show» και τα λάθη των Ευρωεκλογών

Προ των πυλών της εξουσίας η ακροδεξιά της Λεπέν στη Γαλλία - Τι περιμένουμε στον β’ γύρο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr