Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 34χρονος που συνελήφθη, επειδή καλούσε πολίτες για συγκέντρωση κατά του Europride

Ο 34χρονος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει σε συγκέντρωση, για την οποία έχει εκδοθεί απόφαση απαγόρευσης από την Αστυνομία

Για τον Ιανουάριο του 2025 αναβλήθηκε η δίκη του 34χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη επειδή καλούσε πολίτες για συγκέντρωση κατά του Europride.

Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με το δικαστήριο να αναβάλλεται λόγω κολλήματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Ο 34χρονος που από την Πέμπτη που συνελήφθη παρέμενε κρατούμενος, αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή της υπόθεσης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και ο πρόεδρος του κόμματος Νίκη, Δημήτρης Νατσιός, μαζί με βουλευτή του κόμματος και υποστηρικτές του, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον 34χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος ημεδαπός, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει σε συγκέντρωση, για την οποία έχει εκδοθεί απόφαση απαγόρευσης από την Αστυνομία. Η σχετική συνέντευξη, εκτός από την ιστοσελίδα του εν λόγω ραδιοφώνου αναρτήθηκε και σε άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο 34χρονος εντοπίστηκε έξω από την οικία του στην περιοχή της Σταυρούπολης και στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή και εισήλθε στο διαμέρισμά του, όπου συνελήφθη παρουσία δικαστικού λειτουργού. Η σύλληψη του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή σε συνδυασμό με έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για απείθεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Ανακοίνωσαν Αποστολάκη και Κατρίνης

Πανελλαδικές 2024: Πώς αναμένεται να διαμορφωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής - Οι εκτιμήσεις για 408 τμήματα

Γαλλία: «Σοκ, γαλλική τραγωδία, μπούμερανγκ στον Μακρόν» - Πώς υποδέχτηκε ο Τύπος το αποτέλεσμα των εκλογών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr