Την Τρίτη η κηδεία της 13χρονης που έχασε τη ζωή από κεραυνό στη Χαλκιδική - Η ανάρτηση του σχολείου της

Την Τρίτη η κηδεία της 13χρονης που έχασε τη ζωή από κεραυνό στη Χαλκιδική - Η ανάρτηση του σχολείου της

«Θα είμαστε όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουμε τον άγγελο, τη Δωροθέα μας» γράφει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του το σχολείο

xalkidiki-maketa_2
Το τελευταίο αντίο θα πουν το πρωί της Τρίτης (2/7) συγγενείς και συμμαθητές της 13χρονης που έχασε τη ζωή της το απόγευμα της Παρασκευής στη Χαλκιδική, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία Ποσείδι όπου βρίσκονταν με τους γονείς της.

Η κηδεία της μικρής Δωροθέας που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή και βύθισε στο πένθος την οικογένειά της και όσους τη γνώριζαν, θα γίνει αύριο, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Μουδανιών. «Θα είμαστε όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουμε τον άγγελο, τη Δωροθέα μας» γράφει σε ανακοίνωσή του το σχολείο όπου πήγαινε η ανήλικη.

Το 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών όπου πήγαινε η 13χρονη Δωροθέα, μετά το δυστύχημα δημοσίευσε ένα συγκινητικό κείμενο και μια φωτογραφία με ένα πρόσφατο σημείωμα που άφησε η ανήλικη στην αγαπημένη της καθηγήτρια.

«Βαθιά και ανείπωτη η θλίψη για τη μικρή μας μαθήτρια. Βαθιά συγκλονισμένη είναι η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών από την απροσδόκητη και αδόκητη απώλεια της αξιολάτρευτης μαθήτριάς μας, Δωροθέας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, έπειτα από χτύπημα κεραυνού σε ακτή της Χαλκιδικής, που προκάλεσε ακαριαία, δυστυχώς, το θάνατο της. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απέραντη θλίψη και τον βαθύ πόνο που προκάλεσε σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας η είδηση του τραγικού θανάτου ενός τόσο νεαρού και τόσο αξιολάτρευτου, σε όλους, κοριτσιού. Το χαρακτήριζε η ευγένεια, η ευπρέπεια, η ευαισθησία, η αθωότητα, η καλοσύνη και το χαμόγελο» αναφέρει στην ανάρτησή του, το σχολείο όπου πήγαινε η άτυχη μαθήτρια.

«Μας έρχεται στο μυαλό, αμέσως, ο θεόπνευστος και παρηγορητικος λόγος του Σολομώντα, ότι το παιδί αυτό επειδή έζησε ως τέλειος άνθρωπος, στα λιγοστά του χρόνια, αυτά τα χρόνια του ισοδυναμούν με πολλά χρόνια στην επίγεια ζωή του. Το αγάπησε ο Θεός και το πήρε στην αγκαλιά Του, πρόωρα, για λόγους που Εκείνος μονάχα γνωρίζει» σημειώνει.

Στη συνέχεια δημοσιεύει μια φωτογραφία από το πρόσφατο σημείωμα (13.6.2024), με πολλή αγάπη, της αδικοχαμένης μαθήτριας προς καθηγήτρια της, ενώ η ίδια ανάρτηση αναφέρει ότι η Δωροθέα πέρασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου από το σχολείο, με μία φίλη και συμμαθήτρια της, για να ευχηθεί καλό καλοκαίρι και να αποχαιρετήσει τους εκπαιδευτικούς. «Γνήσια και αντιπροσωπευτικά δείγματα ήθους, συναισθημάτων, ποιότητας, αρχών, αξιών, παιδείας, καλλιέργειας... Ποιος να φανταζόταν, πού να ήξερε; Κεραυνός εν αιθρία! Καλό ταξίδι Δωροθέα!» καταλήγει η ανάρτηση.

Κλείσιμο
«Αγαπητή κυρία είστε από τους αγαπημένους μου καθηγητές. Αν και το μάθημα της ιστορίας δε μου αρέσει καθόλου, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που μου φάνηκε ενδιαφέρον. Μακάρι όλοι οι καθηγητές να ήταν σαν εσάς! Εύχομαι να περάσατε καλά φέτος στο σχολείο μας. Μακάρι να είστε και του χρόνου, θα χαρούμε πολύ, πάντως αν δεν είστε να ξέρετε πως δε θα σας ξεχάσω ποτέ! Καλό καλοκαίρι με πολύ πολύ αγάπη η μαθήτρια σας» είναι το σημείωμα που άφησε στην αγαπημένη της καθηγήτρια, δύο εβδομάδες πριν χάσει τη ζωή της.

Δείτε την ανάρτηση:

Βαθιά και ανείπωτη η θλίψη για τη μικρή μας μαθήτρια. Βαθιά συγκλονισμένη είναι η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου...

Posted by 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών on Saturday, June 29, 2024


Πώς έγινε η τραγωδία

Η τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής όταν η ανήλικη, η οποία είχε πάει για μπάνιο στην παραλία Ποσείδι της Χαλκιδικής μαζί με τους γονείς της, βγήκε από τη θάλασσα και αφού μάζεψαν τα πράγματά τους περπατούσαν με γρήγορο ρυθμό για να φτάσουν στο αυτοκίνητο καθώς είχε ξεκινήσει να βρέχει και, τότε, ο κεραυνός χτύπησε στο κεφάλι τη 13χρονη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της.

Εκείνη τη στιγμή το κορίτσι προχωρούσε ένα - ενάμιση μέτρο πίσω από τη μητέρα της, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονταν και ο πατέρας της, ο οποίος άκουσε τον κρότο από κεραυνό και είδε τη σύζυγό του και την κόρη του να πέφτουν στην άμμο. «Ο κεραυνός χτύπησε και τη σύζυγό μου και το παιδί. Αν ήταν πιασμένες χέρι χέρι, όπως ήταν λίγο πριν, θα της έπαιρνε και τις δύο» είπε στο protothema.gr ο πατέρας της 13χρονης.

Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη και είδε τη σύζυγό του να του κάνει νοήματα με τα χέρια, ο πατέρας του κοριτσιού έτρεξε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες όμως μάταια, καθώς, όπως λέει, το παιδί είχε ήδη κατάληξη και το σώμα του μύριζε καμένο. Οι διασώστες που έφτασαν επί τόπου, αφού πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να εντοπίσουν την οικογένεια, προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την ανήλικη κάνοντας της ΚΑΡΠΑ ωστόσο ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

«Το παιδί μου έπεσε κάτω και δε ξανά σηκώθηκε» υπογράμμισε ο πατέρας της 13χρονης, επισημαίνοντας ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, μια αριστούχα μαθήτρια και πολύ ικανή αθλήτρια, ενώ πίσω της αφήνει τα δύο αδελφάκια της. Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά και η μητέρα του κοριτσιού όμως είναι καλά στην υγεία της αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ όπως και ο πατέρας της.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν μεγάλες προσπάθειες, προχώρησαν σε διασωλήνωση αλλά δε κατάφεραν να την επαναφέρουν. Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής την Παρασκευή είχε κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Ήδη πέντε οι υποψήφιοι, το σκέφτονται «σοβαρά» η Διαμαντοπούλου και η Γιαννακοπούλου

Πάτρα: Γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλος, αυτός μου επιτέθηκε, ισχυρίζεται ο πατέρας του 15χρονου

«Να μοιραστούν τα Γλυπτά με την Ελλάδα», λέει ο πρώην επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης