Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Χίο και Κω - Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία, έξι τραυματίες

Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Χίο και Κω - Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία, έξι τραυματίες

Στην Κω επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ, στη Χίο 142 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

fotia-kos-m
Δύσκολο είναι για ακόμη μία νύχτα το έργο της πυροσβεστικής, με τις επίγειες δυνάμεις της να καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσιμα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. 

Η φωτιά, σύμφωνα με το kosnews24.gr, εκτείνεται από την περιοχή του παλιού λατομείου ως την Καρδάμαινα ακριβώς απέναντι από το κάστρο της Αντιμάχειας, ενώ οι φλόγες βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρα σπιτιών.

Αν και τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία πως η φωτιά στην περιοχή λίγο έξω από τη Καρδάμαινα βρίσκεται σε ύφεση, η πυροσβεστική δεν την επιβεβαίωσε.

Μάλιστα νωρίτερα, εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονταν στην Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια.

Η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καρδάμαινας, να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά είναι κοντά στο χωριό. Τα λεωφορεία πηγαίνουν στα ξενοδοχεία για να απομακρύνουν τον κόσμο, ο οποίος οδηγείται στα σχολεία της περιοχής.

Φωτογραφίες από τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος στο γήπεδο της Αντιμάχειας:

fotia-kos
fotia-kos3

Φωτογραφίες βίντεο από τη φωτιά στην Κω:

Κλείσιμο

22:35 Η εικόνα γύρω από την Καρδάμαινα αυτή τη στιγμή.

Posted by Kosnews24.gr on Monday, July 1, 2024

kos-fotia4
kos-fotia5
kos-fotia6
kos-fotia7
kos-fotia8




Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, σε ανάρτησή του στο Facebook απήυθυνε έκκληση για βοήθεια από εθελοντικές ομάδες για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

"Επείγον!

Χρειαζόμαστε άμεσα εθελοντικές ομάδες και νέους ανθρώπους να σπεύσουν να συνδράμουν στο έργο μας. Ανοιχτά παραμένουν τα δημόσια κτίρια της Αντιμάχειας, το συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου, το Δημοτικό Σχολείο και η αίθουσα της Κοίμησης, όπου μπορούν να κατευθύνονται κάτοικοι και επισκέπτες της Καρδάμαινας μετά την εκκένωση λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στους ίδιους χώρους μπορεί να κατευθύνεται η εθελοντική βοήθεια που προσφέρεται για την περίθαλψη των συνανθρώπων μας."




Η Κως δοκιμάζεται αναφέρει σε ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνοντας ότι η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς . Ειδικότερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:

"Η Κως δοκιμάζεται. Ο κρατικός μηχανισμός, στο σύνολο του και με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών, δίνει την μάχη της κατάσβεσης. Ταυτόχρονα, μεταφέρονται οι επισκέπτες σε ασφαλείς χώρους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε άμεση επικοινωνία τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνδράμοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Κω που έχει το πρόσταγμα της Πολιτικής Προστασίας. Κύριο μέλημα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι αυτό που μετράει πάνω απ´ όλα αυτές τις δύσκολες ώρες. Με ψυχραιμία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα η Κως θα βγει νικήτρια και από αυτήν την μεγάλη πρόκληση. Είμαστε όλοι δίπλα της!"





Μάχη με τις φλόγες στη Χίο


Σε εξέλιξη είναι δύο μέτωπα στη Χίο, το ένα στην περιοχή Κουκουδότσουμπος και το άλλο νότια της Σιδηρούντας, σύμφωνα με το politischios.gr. Πέντε πυροσβέστες και ένας συνταξιούχος πυροσβέστης που συμμετείχε εθελοντικά τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 όσοι βρίσκονται στην περιοχή Μετόχι να απομακρυνθούν προς παραλία Μετοχίου.

Στο σημείο επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ημεδαπού, ως υπαίτιου πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας στη Χίο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375€. Ο άνδρας κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στη Χίο:
ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ


hios
hios1
hios2
hios6
Φωτογραφία από τη φωτιά στη Χίο



Ειδήσεις σήμερα:


Εφ' όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ, εθνικά θέματα και ΦΠΑ

Νορβηγία: Ποια είναι η υπουργός που έδειξε το στήθος της πάνω στη σκηνή του Pride

Πανελλήνιες: Δίδυμες στην Πάτρα πέτυχαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία και του χρόνου δίνουν και οι δίδυμοι αδελφοί τους


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης