Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό βλέπει ότι οι δύο πλευρές απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό βλέπει ότι οι δύο πλευρές απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση

Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ - Η Ολγκίν διαπίστωσε σκλήρυνση των θέσεων και των δύο πλευρών

olgin12
«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας κ. Ολγκίν, ταξίδευε στο νησί (Κύπρο), μιλούσε με τις δύο πλευρές, μόνο για να διαπιστώσει ότι τα μέρη απέχουν πολύ από τη συμβιβαστική λύση που ίσως βρεθεί», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον μήνα Ιούλιο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας, Πρέσβης Βασίλι Νεμπένζια, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ρώσος πρέσβης απαντώντας σε ερώτηση του Πρακτορείου, επεσήμανε ότι «είναι ατυχές, αλλά η τελευταία ευκαιρία που είχαμε ήταν το 2017 στο Κραν Μοντανά, η οποία δυστυχώς χάθηκε και έκτοτε δεν υπήρξε ορατή, απτή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό».

Επιπλέον, πρόσθεσε, βλέπουμε τη σκλήρυνση των θέσεων ορισμένων σχεδίων των δύο πλευρών. «Τώρα υπάρχει το ζήτημα της παράτασης της εντολής της κ. Ολγκίν, αλλά αυτό είναι απολύτως προνόμιο του Γενικού Γραμματέα, επειδή είναι η Προσωπική του Απεσταλμένη. Δεν είναι Απεσταλμένη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε του Ειδικού Εκπροσώπου για το Κυπριακό. Θα δούμε. Στην πραγματικότητα, εναπόκειται σε αυτόν (Γενικό Γραμματέα) να πάρει την απόφαση» ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης ενώ όσον αφορά στην τακτική ενημέρωση του Κόλιν Στιούαρτ από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αυτή, όπως είπε, «θα αφορά τις εξελίξεις στο πεδίο, για τα θέματα που αντιμετωπίζει».

«Δεν περιμένω τίποτα το ιδιαίτερο από αυτή την ενημέρωση», σημείωσε.

Κλείσιμο
Επίσης νωρίτερα στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κας Ολγκίν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, η οποία διήρκεσε μια ώρα χωρίς να ακολουθήσουν δηλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και αφρικανική σκόνη - Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να βοηθήσει τις διεθνείς οργανώσεις στη Γάζα

Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Κω, Χίο και Κρήτη - Πάνω από 50 φωτιές το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης