Η ισπανική γλώσσα κατακτά τον κόσμο

Η ισπανική γλώσσα κατακτά τον κόσμο

Σπούδασε τη γλώσσα της επόμενης δεκαετίας στο Ινστιτούτο Θερβάντες, τον επίσημο φορέα του Ισπανικού κράτους που εμπιστεύονται περισσότεροι από 100.000 μαθητές παγκοσμίως.

kedriki_cervantes_protothema

Sponsored content

Μετά από αρκετή σκέψη κατέληξες ότι η επόμενη γλώσσα που θέλεις να μάθεις είναι τα ισπανικά, όχι μόνο για να ανοίξουν οι εργασιακές πόρτες αλλά και για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Άλλωστε, τα ισπανικά είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αφού πρόκειται για μια γλώσσα πλούσια και γοητευτική, που τη μιλούν 600 εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 21 χώρες του κόσμου, ενώ μέσα στο 2023 τη διδάχτηκαν σχεδόν 23 εκατομμύρια μαθητές και άγνωστο πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν. Με λίγα λόγια, το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού μιλά ισπανικά και την επόμενη δεκαετία θα είναι η δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα.

Για να εμβαθύνεις όμως στη γεμάτη σπιρτάδα, γεύσεις, μουσικές και χρώματα ισπανόφωνη κουλτούρα και να μην περιοριστείς στο επίπεδο της απλής συνεννόησης, χρειάζεσαι έναν ειδικό. Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι το Ινστιτούτο Θερβάντες τον επίσημο φορέα του Ισπανικού κράτους για τη διάδοση της ισπανικής γλώσσας και της ισπανόφωνης κουλτούρας, ώστε η εκμάθηση να γίνει με όλα τα σύγχρονα και πιστοποιημένα μέσα..

cervantes_bear

Το κύρος που φέρει το Ινστιτούτο Θερβάντες είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να το εμπιστευτείς, όμως υπάρχουν πολλοί ακόμα. Κατ’ αρχάς το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερα από 8.000 τμήματα σε όλον τον κόσμο όπου φοιτούν πάνω από 100.000 μαθητές, σημαίνει ότι έχει ένα εκπαιδευτικό δίκτυο με ισχυρά ερείσματα. Η ποιότητα της διδασκαλίας σε εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό επίπεδο, είναι επίσης σημαντικό κριτήριο καθώς φροντίζει για την οργάνωση μαθημάτων γλώσσας και ισπανόφωνου πολιτισμού με πλουραλιστική και διαπολιτισμική προοπτική.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το διδακτικό προσωπικό το οποίο απαρτίζεται από ισπανόφωνους καθηγητές, που προέρχονται από την Ισπανία ή άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και έχουν πιστοποιημένη πανεπιστημιακή κατάρτιση στη διδασκαλία των ισπανικών. Φυσικά, το γεγονός ότι τα τμήματα είναι ολιγάριθμα κάνει ακόμα πιο ποιοτική τη διδασκαλία και έτσι κάθε μαθητής έχει τον απαραίτητο χρόνο και την προσοχή που χρειάζεται. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι και το γεγονός ότι διαθέτει τμήματα και ωράρια για όλα τα επίπεδα (A1-C1) πρωινά, απογευματινά ή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ποικίλους τύπους (κανονικού ρυθμού, εντατικά και ειδικά) και τρόπους (δια ζώσης ή on line), που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, ενώ είναι ο επίσημος φορέας των δυο πιο αξιόλογων διπλωμάτων ισπανικών: του διπλώματος DELE (Δίπλωμα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) και του πιστοποιητικού SIELE.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Θερβάντες παρέχει υπηρεσίες προσωπικής συμβουλευτικής και κατατακτήρια τεστ που βοηθούν τους υποψήφιους να βρουν το τμήμα που τους ταιριάζει, και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα είτε στο κτίριο της Σκουφά 31, στο Κολωνάκι, είτε μέσω διαδικτύου. Προσφέρει δωρεάν on line διδακτικά βοηθήματα για εξάσκηση ακόμη και μετά το μάθημα και δωρεάν πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη. Και επειδή η γνώση είναι πάνω από όλα βιωματική, δίνει πρόσβαση σε ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που βοηθά τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τη γλώσσα που σπουδάζουν.

spain_local_fest

Δια ζώσης μαθήματα ισπανικών στην Αθήνα
Πραγματοποιούνται σε ολιγάριθμα τμήματα στην έδρα του Ινστιτούτου Θερβάντες. Το φιλόξενο ιστορικό κτίριο στο Κολωνάκι διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με διαδραστικές οθόνες και Ίντερνετ, έτσι ώστε η μαθησιακή εμπειρία στην τάξη να είναι απολύτως ικανοποιητική. Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι ευρύ, από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου.

Δια ζώσης μαθήματα ισπανικών στη Θεσσαλονίκη
Από τον Οκτώβριο του 2022, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, χάρη σε συμφωνία συνεργασίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, έχει επεκτείνει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη με ένα ευρύ φάσμα δια ζώσης και διαδικτυακών μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά.

Μαθήματα ισπανικών για ενήλικες: Το πρόγραμμα σπουδών των γενικών μαθημάτων αποτελείται από πέντε επίπεδα (A1, A2, B1, B2 και C1), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Εμείς, βρίσκουμε το μάθημα που μας ταιριάζει καλύτερα ή που μας ενδιαφέρει, και διαλέγουμε τον ρυθμό εκμάθησης του τμήματος.

Ειδικά μαθήματα και μαθήματα προετοιμασίας των DELE: Το Instituto Cervantes της Αθήνας, εκτός από τα γενικά μαθήματα και συμπληρωματικά με αυτά, προσφέρει ειδικά μαθήματα/θεματικά εργαστήρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το μάθημα που τους ενδιαφέρει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων.

ktirio_new_cervantes


Μαθήματα για παιδιά και εφήβους: Υπάρχουν τμήματα ισπανικών για αγόρια και κορίτσια από 5 εώς 10 ετών, και τμήματα ισπανικών για εφήβους από 11 έως 13 και 14 έως 15 ετών.

Ισπανικά για επιχειρήσεις και ιδιαίτερα μαθήματα: Εξαιτίας της μεγάλης διείσδυσης στο εμπόριο και τις οικονομικές συναλλαγές, τα μαθήματα ισπανικών για επιχειρήσεις του Instituto Cervantes μας βοηθούν να κερδίσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ισπανόφωνες αγορές. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να γίνονται στην έδρα του Instituto Cervantes, στο σπίτι ή στο γραφείο μας, με την προϋπόθεση ότι αυτά βρίσκονται εντός της περιφέρειας Αθηνών.

Μαθήματα ελληνικών για ισπανόφωνους: Τα τμήματα Νέων Ελληνικών απευθύνονται ειδικά σε ισπανόφωνους (ενήλικες αλλά και παιδιά που προέρχονται από μεικτούς γάμους), οι οποίοι από το πρώτο κιόλας μάθημα θα αναπτύξουν ικανότητα να κατανοούν, να μιλούν, να επικοινωνούν και να γράφουν στα νέα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύπτουν και την ελληνική κουλτούρα.

Διαδικτυακά μαθήματα ισπανικών
Τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης (ZOOM) ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα με τα δια ζώσης μαθήματα . Πραγματοποιούνται σε ένα εκτενές ωράριο, από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου. Είναι ιδανικά για όσους θέλουν να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στις μετακινήσεις τους ή διαμένουν εκτός Αθηνών. Περιλαμβάνουν, όπως και τα δια ζώσης:

• Μαθήματα ισπανικών για ενήλικες
• Ειδικά μαθήματα και μαθήματα προετοιμασίας των DELE
• Μαθήματα για παιδιά και εφήβους
• Ισπανικά για επιχειρήσεις και ιδιαίτερα μαθήματα
• Μαθήματα ελληνικών για ισπανόφωνους

cervantes_200


Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόνομης εκμάθησης ισπανικών AVE Global
Το AVE Global (Aula Virtual de Español) είναι μια διδακτική πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη από το Instituto Cervantes για την εκμάθηση και τη διδασκαλία των ισπανικών μέσω διαδικτύου, με τρόπο αυτόνομο και ευέλικτο. Η πλατφόρμα συνιστάται για ενήλικους και νέους από την ηλικία των 16 ετών και άνω, και υπάρχουν δύο τύποι τμημάτων:
• Γενικά τμήματα ισπανικών (επίπεδα A1, A2, B1, B2 και C1)
• Τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις DELE

Μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (ELE) online και δια ζώσης
Τα μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον τομέα της διδασκαλίας της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (ELE), σε δασκάλους με μικρότερη εμπειρία και σε εκπαιδευτικούς που έχουν μεγάλη επαγγελματική εμπειρία αλλά θέλουν να εμβαθύνουν σε πτυχές της διδασκαλίας ή να εξοικειωθούν με νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις.

Διπλώματα DELE
Τα Διπλώματα DELE είναι οι μοναδικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι επίσημοι τίτλοι που χορηγεί το Instituto Cervantes εξ ονόματος του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ισπανίας.
Η κατοχή του μοναδικού διπλώματος με διεθνή αναγνώριση και αόριστη διάρκεια δίνει ένα πλεονέκτημα χρήσιμο σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Τα διπλώματα αυτά αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και διεθνείς φορείς. Πολλά πανεπιστήμια απαιτούν το δίπλωμα Β2 ή C1  για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών.

new_library


Βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μαθήματα προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική βιβλιοθήκη με έργα του ισπανόφωνου κόσμου στην Ελλάδα, την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας καθώς και δυνατότητα παρακολούθησης ενός πλούσιου προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του ισπανόφωνου κόσμου τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.)

Info
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
Εγγραφές όλο το χρόνο
Στην Αθήνα: Σκουφά 31, Κολωνάκι
Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα και Τρίτη: 9:00-17:30, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9:00-14:30
info.atenas@cervantes.es

Τηλ. +30 210 363 4117, +30 210 363 4180, +30 210 361 5810
Στη Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 26, 2ος όροφος,
Ωράριο: Δευτέρα και Πέμπτη: 12.00-19.30 Τρίτη Τετάρτη Παρασκευή: 8.00-15.00.
Τηλ. +30 2310 234 529
info.salonica@cervantes.es

www.atenas.cervantes.es/gr

cervantes_statue
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης