Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία της 13χρονης που σκοτώθηκε από κεραυνό

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της ανήλικης, που την είδαν να πεθαίνει ακαριαία μπροστά στα μάτια τους το απόγευμα της Παρασκευής - «Το παιδί μου έπεσε κάτω και δεν ξανασηκώθηκε» τα λόγια του πατέρα

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι την αδικοχαμένη Δωροθέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 13 ετών, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία Ποσείδι, στη Χαλκιδική, όπου βρίσκονταν με τους γονείς της την περασμένη Παρασκευή.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ενώ η σορός της έφτασε στην εκκλησία, λίγο μετά τις 10 το πρωί, σε λευκό φέρετρο.



Τραγικές φιγούρες οι γονείς της ανήλικης, που την είδαν να πεθαίνει ακαριαία μπροστά στα μάτια τους, οι συγγενείς και οι συμμαθητές της Δωροθέας που έσπευσαν για να της πουν το τελευταίο αντίο και να την αποχαιρετήσουν.




Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, το λευκό φέρετρο βγήκε από την εκκλησία με χειροκρότημα, ενώ μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Φάρου Νέων Μουδανιών τραγούδησαν το «Τώρα νυφούλα μου χρυσή».




Πώς έγινε η τραγωδία

Η τραγωδία σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής όταν η ανήλικη, η οποία είχε πάει για μπάνιο στην παραλία Ποσείδι της Χαλκιδικής μαζί με τους γονείς της, βγήκε από τη θάλασσα και αφού μάζεψαν τα πράγματά τους περπατούσαν με γρήγορο ρυθμό για να φτάσουν στο αυτοκίνητο καθώς είχε ξεκινήσει να βρέχει και, τότε, ο κεραυνός χτύπησε στο κεφάλι τη 13χρονη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της.



Εκείνη τη στιγμή το κορίτσι προχωρούσε ένα - ενάμιση μέτρο πίσω από τη μητέρα της, ενώ σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση βρίσκονταν και ο πατέρας της, ο οποίος άκουσε τον κρότο από κεραυνό και είδε τη σύζυγό του και την κόρη του να πέφτουν στην άμμο. "Ο κεραυνός χτύπησε και τη σύζυγό μου και το παιδί. Αν ήταν πιασμένες χέρι χέρι, όπως ήταν λίγο πριν, θα της έπαιρνε και τις δύο", είπε στο protothema.gr ο πατέρας της 13χρονης.

Μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη και είδε τη σύζυγό του να του κάνει νοήματα με τα χέρια, ο πατέρας του κοριτσιού έτρεξε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες όμως μάταια, καθώς, όπως λέει, το παιδί είχε ήδη κατάληξη και το σώμα του μύριζε καμένο. Οι διασώστες που έφτασαν επί τόπου, αφού πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να εντοπίσουν την οικογένεια, προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την ανήλικη κάνοντας της ΚΑΡΠΑ ωστόσο ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

"Το παιδί μου έπεσε κάτω και δεν ξανασηκώθηκε", υπογράμμισε ο πατέρας της 13χρονης, επισημαίνοντας ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, μια αριστούχα μαθήτρια και πολύ ικανή αθλήτρια, ενώ πίσω της αφήνει τα δύο αδελφάκια της.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ελαφρά και η μητέρα του κοριτσιού όμως είναι καλά στην υγεία της αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ όπως και ο πατέρας της.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν μεγάλες προσπάθειες, προχώρησαν σε διασωλήνωση αλλά δε κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής την Παρασκευή έχει κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο εκτελεστής γαζώνει τον άνδρα στο Ψυχικό - Πάνω από 10 οι πυροβολισμοί

Τζορτζ Τσούνης στον Δανίκα: «Εμείς, οι ΗΠΑ, στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα ό,τι κι αν συμβεί»


«Ξέπλεναν» χρήματα από ναρκωτικά στις φυλακές Ιωαννίνων - Ο Modi, ο υποδιευθυντής, ο αρχιφύλακας, η λογίστρια και το μαύρο ταμείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr