Ο «ασταμάτητος» Λεωνίδας μας συστήνει το wind surf μέσα από τα μάτια του

Ο «ασταμάτητος» Λεωνίδας μας συστήνει το wind surf μέσα από τα μάτια του

Το efood, με το πρόγραμμα «The Unstoppables» στηρίζει τον 22χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή U15 στο άθλημα της ιστιοσανίδας και πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Techno Plus.

efood_story_kedriki

Sponsored content

Το efood, μέσα από το πρόγραμμα «The Unstoppables» που αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας, η οποία αποτυπώνεται στο διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Love Delivered, υποστηρίζει έμπρακτα αθλητές και την προσπάθειά τους για την κατάκτηση της κορυφής. Ένας από τους «Ασταμάτητους» είναι και ο 22χρονος Λεωνίδας Τσορτανίδης, ήδη Παγκόσμιος Πρωταθλητής U15 στο άθλημα της ιστιοσανίδας και πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Techno Plus

Ο Λεωνίδας κάνει pause για λίγο, και μιλά για το story του και το δικό του «aha moment», δηλαδή τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είναι φτιαγμένος για την ιστιοσανίδα και η ιστιοσανίδα είναι φτιαγμένη γι’ αυτόν.

Screenshot_2024-03-22_at_1_38_53_PM

Η πρώτη μεγάλη διάκριση του Λεωνίδα ήταν το 2015 όταν κέρδισε το χρυσό στην κατηγορία των νέων στο Κάλιαρι της Ιταλίας και θυμάται ακόμα ότι μόλις τελείωσε η τελευταία κούρσα, πήδηξε στο φουσκωτό και αγκαλιάστηκε με τον προπονητή του. «Ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, πολύ ωραίο για να το ζει ένα παιδί. Εκείνη την περίοδο συνειδητοποίησα ότι αυτό θέλω να κάνω, και θέλω περισσότερα μετάλλια». Ακόμα ένας αγώνας που έχει χαραχτεί στη μνήμη του για πάντα, ήταν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λετονία όπου είχε μια κακή εκκίνηση. Ωστόσο, αν και βρισκόταν στη 19η θέση, κατάφερε να κάνει δυναμικό come back και να τερματίσει στην τελευταία κούρσα του αγώνα, στη δεύτερη θέση!

Screenshot_2024-03-22_at_1_39_57_PM


Εδώ και 4 χρόνια, ο Λεωνίδας αγωνίζεται στην ολυμπιακής κλάσης κατηγορία Foil, γεγονός που του δίνει ακόμα περισσότερη αίσθηση ελευθερίας, καθώς η σανίδα δεν ακουμπάει το νερό και νιώθει σα να πετά με μεγάλη ταχύτητα πάνω από τα κύματα. «Αυτό που με εξιτάρει είναι η ταχύτητα σε αυτό το άθλημα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ήμασταν 10 παιδιά και όλοι διαλέξαμε από ένα άθλημα, όμως πιστεύω ότι θα είχα βρει σίγουρα την ιστιοπλοΐα ακόμα και αν ο πατέρας μου δεν ήταν γυμναστής. Θυμάμαι με πόση ανυπομονησία περίμενα το Σαββατοκύριακο να σηκωθώ από το κρεβάτι για να κατέβω στη θάλασσα, να δω τι αέρα έχει και να μπω κατ' ευθείαν στο νερό και να το ευχαριστηθώ», λέει για την πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το άθλημα που έμελλε να αγαπήσει όσο κανένα άλλο. Άλλωστε όπως επισημαίνει, κάθε φορά που ανοίγεται στη θάλασσα με τη σανίδα του νιώθει απόλυτη ηρεμία και ελευθερία, και δεν παραλείπει να προσθέσει ότι αυτή είναι η ψυχοθεραπεία του.

Screenshot_2024-03-22_at_1_42_17_PM

«Θέλω όταν ξεκινάει ο αγώνας, να τα δίνω όλα και να πετυχαίνω τους στόχους για τους οποίους παλεύω τόσα χρόνια. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, πάρα πολλές ώρες στη θάλασσα και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω φτάσει μέχρι εδώ» τονίζει, και αναφέρεται σε όλα αυτά που του δίνουν το κουράγιο να συνεχίζει ακάθεκτος: «Αυτό που μου δίνει δύναμη σε κάθε δύσκολη φάση που περνάω, είναι η οικογένειά μου που με στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μου, ο προπονητής μου, που και αυτός είναι πάντα δίπλα μου, η αγάπη που έχω για το άθλημα και η αγάπη μου για τη θάλασσα».

Ωστόσο, το πάθος του Λεωνίδα για το άθλημα πάει πέρα από τα μετάλλια και τις διακρίσεις και θέλει να το μεταδώσει στις μικρές ηλικίες, και να μοιραστεί μαζί τους όλα τα μυστικά της θάλασσας και της σανίδας: «Θέλω να φέρω τη νέα γενιά στο άθλημα, να υπάρχουν πιο πολλά παιδιά στη θάλασσα, γιατί πραγματικά είναι ένα άθλημα που προσφέρει μεγάλη χαρά και ελευθερία και πιστεύω ότι αυτό το συναίσθημα έπρεπε να το γνωρίζουν περισσότερα παιδιά».

Ο Λεωνίδας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που έρχεται στο δρόμο του, να αναμετρηθεί με τη φύση και με αθλητές από όλο τον κόσμο δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε αγωνιστική ευκαιρία, πάντα με τη στήριξη του efood και των Unstoppables.

Γνώρισε τους Unstoppables πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλητισμού εδώ.

Αυτό είναι story: The Unstoppables
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης