Ιωάννινα: Το πάρτι στις φυλακές με ποτά, κινητά και... τούρτα - Δείτε βίντεο

Ιωάννινα: Το πάρτι στις φυλακές με ποτά, κινητά και... τούρτα - Δείτε βίντεο

Το πάρτι δεν φαίνεται να γίνεται στα κρυφά, ούτε σε κάποιο κελί

fulakes-arthrou-01
Στη δημοσιότητα έφερε ο ΣΚΑΪ βίντεο από ένα πάρτι γενεθλίων με ποτά, κινητά και τούρτα που έγινε στις φυλακές Ιωαννίνων όπου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών, κινητών τηλεφώνων και χρημάτων, προερχόμενων από παράνομες δραστηριότητες.

Μάλιστα, το πάρτι δεν φαίνεται να γίνεται στα κρυφά, ούτε σε κάποιο κελί.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2f7os2y3jyp)

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα, με τη συνδρομή ομάδων ΕΚΑΜ και ΥΑΤ, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, και αστυνομικών σκύλων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 8 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 2 έγκλειστοι κρατούμενοι, ένας αστυνομικός και 2 ιδιώτες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπλα, δωροληψία-δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος και παραβιάσεις των νομοθεσιών περί μετανάστευσης και περί εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα, που ενεργούσαν εκτός του πλαισίου δράσης της οργάνωσης.

Πώς δρούσαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ο εξής: Αρχηγός της οργάνωσης ήταν Αλβανός, έγκλειστος του σωφρονιστικού καταστήματος, ο οποίος συντόνιζε την εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων.

Ιδιώτης είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων παρέδιδε στον αρχηγό της οργάνωσης.

Ο αστυνομικός και μία συλληφθείσα ήταν μεσάζοντες των συναλλαγών, παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός της φυλακής είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό λογαριασμό του μέσω του λογιστηρίου.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του αρχηγού, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών, αλλά και το ύψος του ποσού. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Γυναίκα υπάλληλος συνέδραμε τον αρχηγό στην κατανάλωση των χρημάτων, για τη νομιμοποίησή τους, εντός του καταστήματος.

Λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται στα καταστήματα κράτησης, ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δημιουργήσει «μαύρο ταμείο», ώστε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ακαταχώρητα χρηματικά ποσά, τα οποία νομιμοποιούσε μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός του καταστήματος.

Τα μέλη της οργάνωσης ελαχιστοποιούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «αχυράνθρωπων» και κωδικές λέξεις, ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφησή τους από τις διωκτικές Αρχές.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εξακριβωθεί 7 περιπτώσεις εμπορίας-διακίνησης ναρκωτικών, 39 περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και 3 παραβιάσεις υπηρεσιακού απορρήτου.

Παράλληλα, για τον αστυνομικό-μέλος της οργάνωσης, από τις έρευνες προέκυψε η τέλεση επιπλέον περιπτώσεων παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, δωροληψίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Από το σύνολο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.207,82 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες κάνναβης, τρίφτης, 8 μαχαίρια, ρόπαλο, 2 συσκευές Tazer, 2 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, 2 γεμιστήρες, 302 φυσίγγια, εξάρτημα σκόπευσης, ρολόι αξίας και χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, ενώ τα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Φυλακές Ιωαννίνων: «Ένα μύριο καθαρό στην τσέπη» - «Δεν θα μας πιάσουν, κρύψτα κάπου», οι διάλογοι που «έκαψαν» το κύκλωμα

Ζακ Φρέιταγκ: «Γάζωσαν» πρώην αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Αφρική - Ήταν άνεργος, είχε μπλέξει με ναρκωτικά

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Αναζητούν απαντήσεις στη Μύκονο - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης