Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της σπείρας που «ξήλωνε» χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις στην Αττική

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της σπείρας που «ξήλωνε» χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις στην Αττική

Στο στόχαστρο της σπείρας και ΑΤΜ - Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ άλλα δύο είναι έγκλειστα σε φυλακές της χώρας - Έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις

egklimatiki-organosi-atm-xr
Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των μελών της οργάνωσης που είχαν «ειδικότητα» σε διαρρήξεις και κλοπές χρηματοκιβωτίων και ATM εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Στο ένα εκ των βίντεο, που έχουν προκύψει από κάμερες ασφαλείας, διακρίνονται τα μέλη της σπείρας να επιχειρούν για να αφαιρέσου ένα χρηματοκιβώτιο από το εσωτερικό μιας επιχείρησης. 

Η δράση της οργάνωσης που άρπαζε χρηματοκιβώτια από καταστήματα και «άνοιγε» ΑΤΜ (2)

Κλείσιμο
Η οργάνωση αποδομήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στελέχη της οποίας πραγματοποίησαν επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας (1/7) σε Παλαιό Φάληρο, Ωραιόκαστρο και Διαβατά Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε τρεις συλλήψεις, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, δύο μέλη της οργάνωσης είναι έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους και καθήκοντα, ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα και χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια.

Δείτε στα ακόλουθα βίντεο πώς ενεργούσαν για να αφαιρέσουν ΑΤΜ

Η δράση της οργάνωσης που άρπαζε χρηματοκιβώτια από καταστήματα και «άνοιγε» ΑΤΜ

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της οργάνωσης που άρπαζε χρηματοκιβώτια


Ενδεικτικό της οργάνωσης και της υποδομής που είχαν σχηματίσει για την τέλεση διαρρήξεων και κλοπών, είναι η προμήθεια με εξειδικευμένο τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρικό-υδραυλικό διαστολέα) για την αποκόλληση πακτωμένων χρηματοκιβωτίων από το σταθερό σημείο στο οποίο είναι βιδωμένα.

Ένας εκ των δραστών που είχε το ρόλο της μεταφοράς του εξοπλισμού, όταν εντόπιζαν το χρηματοκιβώτιο, προσέγγιζε το σημείο και με τη χρήση του ανωτέρω εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού αποκολλούσε το πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από τη σταθερή του βάση.

Όσον αφορά τα ΑΤΜ, αφού διαρρήγνυαν τα σταθερά σημεία του χρηματοκιβωτίου με χρήση οξυγονοκόλλησης ή τροχού, τοποθετούσαν τον ηλεκτρικό-υδραυλικό διαστολέα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο χρηματικό ποσό.

Η προσέγγιση και διαφυγή τους από το σημείο της διάρρηξης γινόταν με αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετούσαν άλλοτε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες είχαν αφαιρέσει από άλλο αυτοκίνητο και άλλοτε εξ’ υπαρχής πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και χρώματος.

Σημειώνεται ότι σε μία περίπτωση έκλεψαν ένα Ι.Χ. φορτηγό προκειμένου να μεταφέρουν το ΑΤΜ., το οποίο σκόπευαν να αφαιρέσουν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων με σκοπό την κλοπή χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, πέντε περιπτώσεις διαρρήξεων σε ΑΤΜ, εκ των οποίων οι δύο σε ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένα σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Αττικής, κλοπή φορτηγού και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 160.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος παρόμοιων αδικημάτων.


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ προμηνύεται στον β' γύρο των γαλλικών εκλογών - Όλος ο χάρτης και οι μονομαχίες

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη: Μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν 900 νέα λεωφορεία

Αυγενάκης για όσα έγιναν στο Ελ. Βενιζέλος: «Δεν υπήρξε χειροδικία, πήρα το τηλέφωνο από τον υπάλληλο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης