Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper

Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper

Η παράδοση έγινε από την Lockheed Martin και την ΕΑΒ – Αναβαθμίζονται 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper – Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το 2027

f16_viper
Το 20ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση «Viper» παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία από την Lockheed Martin και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

«Η Lockheed Martin είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F-16 στην προηγμένη διαμόρφωση Viper ως μέρος των λύσεών μας, 21st Century Security®, για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία», δήλωσε ο OJ Sanchez, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group της Lockheed Martin. «Αυτές οι αναβαθμίσεις διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες που ενισχύουν το ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την διαλειτουργικότητά του, καθώς στις ειρηνευτικές και αποτρεπτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη».

Αναβαθμίζονται 84 F-16 μέχρι το 2027


Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αναβαθμίζει 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper, με στόχο την ολοκλήρωσή του προγράμματος μέχρι το 2027.

Οι εργασίες για τα αεροσκάφη πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ, με την καθοδήγηση των ομάδων της Lockheed Martin που βρίσκονται τόσο στους χώρους στην ΕΑΒ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κλείσιμο
Με 16 ακόμα αεροσκάφη σε εξέλιξη προς αναβάθμιση σε διαμόρφωση Viper, επιπλέον αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, η συνεργασία ενισχύει τη διαλειτουργικότητα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει προηγμένες βελτιώσεις ασφάλειας και συστημάτων, όπως το ραντάρ APG-83 και το σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους, ενώ η εταιρεία κάνει λόγο για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικά οφέλη στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέσω αυτής της μακροχρόνιας συνεργασίας.




Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση Αυγενάκη στον υπάλληλο του αεροδρομίου

Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές - Τι αλλάζει με το νέο ψηφιακό πλαίσιο


Τέσσερις προσαγωγές για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εξετάζεται να ξέσπασε μετά από πτώση drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης