Οργή με τον ιδιοκτήτη παπαγάλων που έπαιρνε χρήματα για να βγάλουν περαστικοί φωτογραφία κι έκοβε τα φτερά των πτηνών

Οργή με τον ιδιοκτήτη παπαγάλων που έπαιρνε χρήματα για να βγάλουν περαστικοί φωτογραφία κι έκοβε τα φτερά των πτηνών

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε πριν από λίγες ημέρες στον δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

IMG-20240703-WA0012
Έναν ανήθικο, παράνομο και βίαιο τρόπο βρήκε ο ιδιοκτήτης των δύο παπαγάλων στη Χαλκιδική για να βγάλει εύκολο κέρδος από τους επισκέπτες που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί με τα δύο πολύχρωμα πουλιά Macaw.

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε πριν από λίγες ημέρες στον δήμο Κασσάνδρας και ενημερώθηκε η οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad.

Χαλκιδική: Πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που χρησιμοποιούσε παπαγάλους ως «κράχτες»


Κλείσιμο
Όπως εξηγεί στο protothema.gr, ο Στελιος Γερονυμάκης, εθελοντής της ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων, μετά την καταγγελία η οποία έγινε από μία γυναίκα που έκανε διακοπές στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης των δύο πτηνών ήταν ένας πλανόδιος που είχε στημένους τους δύο παπαγάλους στην παραλία στο Πευκοχώρι, τους έβαζε στον ώμο των περαστικών και των τουριστών και έβγαζαν φωτογραφία με το δικό τους κινητό τηλέφωνο, ενώ τους χρέωνε γι' αυτό ένα χρηματικό ποσό, περίπου 10 ευρώ!

Επιπλέον, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι το γεγονός, ότι ο ιδιοκτήτης των ζώων φαίνεται πως τους έκοψε τα φτερά για να μη μπορούν να πετάξουν και να στέκονται στον ώμο των πελατών ενώ δεν έδινε καμία απόδειξη για τα χρηματικά πόσα που λάμβανε από τους περαστικούς.

Για να μπει τέλος στη δράση του ιδιοκτήτη, χρειάστηκε οι εθελοντές να μεταβούν στο σημείο για να διαπιστώσουν την παράνομη δράση του και την ίδια στιγμή παρέδωσαν τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρχές.

Με βάση τις πληροφορίες, ο άντρας έχει καταγωγή από τη Σερβία και ήταν εκτροφέας στη χώρα του, ενώ η παράνομη δραστηριότητά του στην περιοχή της Χαλκιδικής φαίνεται πως λάμβανε χώρα για μια βδομάδα.

papagalos
papagalos-2


Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση Animal Rescue and Defence Squad, στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από το Τμήμα Κασσάνδρειας, το δασαρχείο Χαλκιδικής και ο δήμος Κασσάνδρας.

«Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw , τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου. Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000€» αναφέρεται στην ανακοίνωση της φιλοζωικής οργάνωσης.

Η ανακοίνωση από την Animal Rescue and Defence Squad

Εχθές συμμετείχαμε ενεργά σε μία εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση η οποία είχε και την καλύτερη έκβαση μαζί με την Ελληνική Αστυνομία Τμήμα Κασσανδρειας, το Δασαρχείο Χαλκιδικής, τον Δήμο Κασσάνδρας.

Με την άψογη συνεργασία όλων μας με εντολή εισαγγελέα αφαιρέθηκαν δύο παπαγάλοι Macaw, τους οποίους χρησιμοποιούσανε για κερδοσκοπικό σκοπό στην παραλία Πευκοχωρίου.

Κατατέθηκε μήνυση για Όρους ευζωίας και παθητική κακοποίηση και με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής τα ζώα αφαιρέθηκαν και φυσικά βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του 4830/2021 ύψους 20.000€

Ας ελπίσουμε να βοηθήσουμε έτσι να υπάρξει μείωση του φαινομένου της χρήσης των ζώων για κερδοσκοπία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το drone στρατιωτικού τύπου που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά - Δείτε βίντεο

«Πορνό-pass» από την ισπανική κυβέρνηση για να κόψει την πρόσβαση ανηλίκων σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου

Αμερικανός φοιτητής σκότωσε τη μάνα του γιατί τον απείλησε πως θα τον διώξει από το σπίτι αν δεν βρει δουλειά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης