Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ - Τι προβλέπει για ιατρεία και κλινικές

Μεταρρυθμίσεις αλλάζουν το ΕΣΥ

Την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της δυνατότητας άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών, οδοντιάτρων και ειδικευόμενων ιατρών του ΕΣΥ υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας , Αδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόκειται για τη δυνατότητα διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου από γιατρούς του ΕΣΥ, κάτι που απαγορευόταν. Επίσης, οι γιατροί των νοσοκομείων του ΕΣΥ μπορούν να απασχολούνται παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα. Η σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε τον Απρίλιο με νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση προβλέπει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, την διαδικασία υποβολής αίτησης και την τήρηση αρχείου, τις ειδικότερες προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας, το περιεχόμενο και την χρονική διάρκεια της αποφάσεως περί χορήγησης της άδειας, τις αρμόδιες αρχές και τα όργανα ελέγχου για την τήρηση των όρων, καθώς και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβιάσεως των όρων χορήγησης της άδειας.



Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμοστικής νομοθέτησης, η οποία προωθεί με ταχείς ρυθμούς τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία με σκοπό την βέλτιστη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

«Η παροχή δυνατότητας στους ιατρούς του ΕΣΥ μέσω της απασχόλησής τους στον ιδιωτικό τομέα της ιατρικής, θα αξιοποιήσει την κλινική εμπειρία τους, θα ενισχύσει πραγματικά το εισόδημά τους και αναμένεται ταυτοχρόνως να προσελκύσει περισσότερους ιατρούς στο δημόσιο σύστημα υγείας, αφού θα μπορούν να συνδυάσουν και την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της υγείας», σημειώνει το Υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το drone που κατέπεσε και πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά - Δείτε βίντεο

Τζο Μπάιντεν: Σκέφτεται να αποσυρθεί από την κούρσα για τη προεδρία των ΗΠΑ, λένε οι New York Times

Αυγενάκης: «Εχω ασυλία», είπε στον αστυνομικό που κάλεσε ο 22χρονος υπάλληλος στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr