Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς σε ξενοδοχείο και συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας

Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς σε ξενοδοχείο και συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας

Οι εμπρησμοί σημειώθηκαν στις 15 Μαΐου (στο ξενοδοχείο) και στις 18 Ιουνίου (στη συναγωγή) - Από τους συλληφθέντες, οι πέντε προφυλακίστηκαν και οι δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους

astynomia_silipsi_xr
Στη σύλληψη επτά ατόμων για την –κατά περίπτωση- εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις εμπρησμών, που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, την στις 15 Μαΐου σε κατάστημα και ξενοδοχείο και στις 18 Ιουνίου σε συναγωγή, προχώρησε, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός, καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Μαΐου, προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου, προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου - ομοίως στο κέντρο της Αθήνας - στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά, ρίχνοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για – κατά περίπτωση - εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο, κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι, από τους ανωτέρω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης