Ψυχικό: Αποφασισμένος και ψύχραιμος ο εκτελεστής του Στάθη - Τον σκότωσε πάνω από τη μηχανή στοχεύοντας με το ένα χέρι 

Όπως εξήγησαν στο protothema.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο δολοφόνος γνώριζε καλά το πρόγραμμα του 54χρονου ενώ, και μία ημέρα πριν το έγκλημα, βρισκόταν στο σημείο εποπτεύοντας τον χώρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του μαυροφορεμένου άνδρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 54χρονο τοπογράφο Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό το πρωί της περασμένης Τρίτης (2/7).

Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν φύλλο και φτερό τους φακέλους από τις δουλειές του 54χρονου στα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως στη Μύκονο όπου ο Στάθης δραστηριοποιείτο για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτό που διερευνούν οι αστυνομικοί είναι το ενδεχόμενο πίσω από τη δολοφονία του τοπογράφου να βρίσκεται η λεγόμενη «μαφία της Μυκόνου». 

Παράλληλα έχουν θέσει στο μικροσκόπιο τους και τις κινήσεις του δράστη ο οποίος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν οργανωμένος, αποφασισμένος και ψύχραιμος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν στο protothema.gr καλά ενημερωμένες πηγές, ο δολοφόνος γνώριζε καλά το πρόγραμμα του 54χρονου ενώ, και μία ημέρα πριν το έγκλημα, βρισκόταν στο σημείο εποπτεύοντας τον χώρο. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, δηλαδή από τότε που έφθασε στο σημείο (περίπου στις 7.00), σκότωσε τον Στάθη και αποχώρησε, δεν έβγαλε τα γάντια του ούτε μία φορά.

Και οι διαδρομές που ακολούθησε όμως κατά τη διαφυγή του από το σημείο κρίνονται από αστυνομικούς ως προσεκτικά επιλεγμένες καθώς του έδωσαν τη δυνατότητα να κινηθεί άνετα και να χαθεί από τις κάμερες ασφαλείας. Κάτι που δείχνει πως είχε μελετήσει καλά το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε. 

Τέλος είχε φροντίσει να φέρει πάνω του δύο όπλα, σε περίπτωση που το ένα θα πάθαινε εμπλοκή. Ήταν λοιπόν αποφασισμένος να ολοκληρώσει το έργο του και τόσο ψύχραιμος ώστε να σταματήσει δίπλα στο αυτοκίνητο του 54χρονου και, χωρίς να κατέβει από τη μηχανή, να στοχεύσει με το ένα χέρι, να αδειάσει το πρώτο όπλο και στη συνέχεια να τραβήξει το δεύτερο (και πάλι με το ένα χέρι) και να ρίξει ακόμη τέσσερις φορές. Στοιχεία που δείχνουν πως ο εκτελεστής είχε την ψυχραιμία «επαγγελματία». 

Μάρτυρας του μένους του είναι η ιατροδικαστική εξέταση από την οποία προέκυψε ότι το θύμα της επίθεσης έφερε πολλαπλά διαμπερή τραύματα στο κεφάλι, το σώμα και τα πόδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr