Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Σε εξέλιξη η κακοκαιρία εξπρές – Ποιες περιοχές έχει χτυπήσει – Μέχρι το βράδυ τα επικίνδυνα φαινόμενα - Στον Άγιο Στέφανο έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος βροχής σύμφωνα με το Meteo

astraph-arthrou
Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας εξπρές να έχουν εκδηλωθεί ήδη στα βόρεια της Αττικής, τη Μακεδονία, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και τη Σαμοθράκη.

Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός


Ήδη, σε πολλές περιπτώσεις εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ οι ξηροί κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές, με αποτέλεσμα να σπεύσουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πάνω από 400 κεραυνοί καταγράφηκαν από το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας/ meteo στην Αττική και κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια μέσα σε δύο ώρες, όπως είπε στο protothema.gr ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος.


Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2gqmpmpc7sx)


Πού εκδηλώνονται καιρικά φαινόμενα

Στην Αττική, στις 15:00 το μεσημέρι, ασθενής βροχή υπήρχε στο Πόρτο Ράφτη, την Παλλήνη, τη Ραφήνα, το Κορωπί και στα Σπάτα. Νωρίτερα, ισχυρές βροχές είχαν σημειωθεί σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο και Σπάτα, ενώ χαλάζει έπεσε στον Άγιο Στέφανο. Βροχή έπεσε στις 16:00 το μεσημέρι και στην Ελευσίνα και λίγο αργότερα στο Πέραμα. τον Κορυδαλλό και το Φάληρο. 

Το μεσημέρι, η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές της Πελοποννήσου, με ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Νεμέα, Ισθμό, Άργος και Ξυλοκέριζα Κορίνθου. 

Βροχή έπεσε επίσης στην Αυλίδα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Νέο Παλαμά Φθιώτιδας, την Αμφίκλεια και την Τραγάνα, ενώ πιο ασθενή ήταν τα φαινόμενα στην Άμφισσα, το Παλαιοχώρι, τον Παρνασσό, την Τανάγρα. Ισχυρή βροχή εκδηλώθηκε και στην Ελασσόνα.

Στον Άγιο Στέφανο το μεγαλύτερο ύψος βροχής

Σύμφωνα με το meteo.gr, από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού.

Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου.

Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής».

ypsi_meteo


Πού χτύπησαν οι κεραυνοί

Όπως φαίνεται στον χάρτη, στην περιοχή της Αττικής ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλοί κεραυνοί, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν όπου εντοπίζεται φωτιά. 

vroxi-xartis
Η καταγραφή για τους κεραυνούς στην βόρεια και ανατολική Αττική περί τις 14:30. Με κόκκινο χρώμα οι κεραυνοί που είχαν προηγηθεί πριν αρκετή ώρα.

keravnoi-1
Με λευκό χρώμα φαίνονται οι κεραυνοί που έπεσαν περί τις 1:30 ενώ με κίτρινο όσοι έπεσαν νωρίτερα.

Ήδη από το μεσημέρι στην Αττική ενεργοποιήθηκε το 112.


⛈️Ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ❗️Βίντεο : Maria Kouzounova

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, July 4, 2024





⛈️Πλημμυρικά φαινόμενα τώρα στην περιοχή της Άνοιξης στην Αττική ❗️Βίντεο : Giorgos Gio

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, July 4, 2024



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2gpl7vpa141)



Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2gptxppb4w1)


Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής λόγω των περιπτώσεων εκδήλωσης πυρκαγιάς από κεραυνούς και τα πλημμυρικά φαινόμενα, που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής.


Καιρός: Ρίψεις από εναέρια της Πυροσβεστικής, σε διαρκή κίνηση οχήματα from Orange Press Agency on Vimeo.



Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, λέγοντας ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις 21:00 το βράδυ. «Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθήστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι .Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακριά σας (μην βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετα τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς», έγραψε.


agios-stefanos-vroxi__2_
agios-stefanos-vroxi__1_




Δείτε βίντεο από την Εκάλη

Κακοκαιρία στην Εκάλη
Δείτε βίντεο που δείχνει τη χαλαζόπτωση στον Άγιο Στέφανο:
Χαλάζι στον Άγιο Στέφανο
Παράλληλα, μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική και Καβάλα.

Β

Η καταιγίδα μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους της Λαμίας ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να κάνει αντλήσεις υδάτων από καταστήματα. 

Καταιγίδα στη Λαμία





Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, ενώ συνεδρίασε το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «ειδικά γι’ αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα».




Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2gppjhqeua9)





Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση, βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Πέμπτη

α. Στην ανατολική Μακεδονία και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής) καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (βορείως της Μυτιλήνης) έως τις μεσημβρινές ώρες.

β. Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες από τις πρωινές έως τις απαγευματινές ώρες.

γ. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από τις μεσημβρινές έως τις απογευματινές ώρες.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι Βρετανοί ψηφίζουν σε σπίτια, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς - Ένα βήμα πριν την εξουσία οι Εργατικοί μετά από 14 χρόνια

«Ήταν σαν αδέρφια»: Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη


Mητσοτάκης: Εντυπωσιακή η μείωση της ανεργίας, έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης