Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Απολύτως σύννομη και άμεμπτη η ζωή του Παναγιώτη Στάθη, λέει η οικογένειά του

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Απολύτως σύννομη και άμεμπτη η ζωή του Παναγιώτη Στάθη, λέει η οικογένειά του

Η οικογένεια προαναγγέλλει ότι θα στραφεί νομικά έναντι όσων σπιλώνουν τη μνήμη του - Χαρακτηρίζουν «αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας» τις αναφορές για τα οικονομικά του

arthrou-psyxiko
Νομικές κινήσεις κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό, προανήγγειλε η οικογένειά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του.

Η χήρα του Παναγιώτη Στάθη, τα παιδιά και οι γονείς του, κάνουν λόγο για ισχυρισμούς τερατώδους ανακρίβειας και αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια αθλιότητα.

«Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.», τονίζουν στην ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για σπίλωση της μνήμης του τοπογράφου.

Κάνοντας λόγο για «απολύτως ψευδείς αναφορές», η οικογένεια αναφέρει ότι ο τοπογράφος ζούσε απολύτως σύννομα, διέθετε ήθος και ακεραιότητα.

Κλείσιμο
«Η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά», σημειώνουν στην ανακοίνωση, με τα μέλη της οικογένειας του Παναγιώτη Στάθη να αφήνουν αιχμές για άτομα που είτε θέλουν να κερδίσουν 15 λεπτά δημοσιότητας ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

«Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η οικονομική κατάσταση του 54χρονου τοπογράφου

Νωρίτερα, η Αρχή  Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έγινε γνωστό ότι ερευνά την οικονομική δραστηριότητα του τοπογράφου. 


Η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά ήδη όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου του οποίου η βασική επαγγελματική ενασχόλησή του ήταν στη Μύκονο, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Αναλυτικότερα, ερευνώνται όχι μόνο οι προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων φυσικών και μη προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση με τον 54χρονο τοπογράφο.

Ήδη, έχει αρχίζει ένας κύκλος των καταθέσεων από την Αστυνομία για την μαφιόζικη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη. Κατέθεσαν τρία πρόσωπα που ήταν πολύ κοντά στον Παναγιώτη Στάθη, πρόσωπα που γνώριζαν τόσο για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Μύκονο, όσο και για εκείνους που του δημιουργούσαν προβλήματα από την εποχή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι πριν από τρία χρόνια.




Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Καρεκλιές και ξύλο σε άγριο καβγά που έστησαν μεθυσμένες επιβάτισσες σε κρουαζιερόπλοιο

Ρίχνει τόνους ο Κασσελάκης: «Θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα» - Γόνιμο το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Χαλκιδική ο Ράφα Ναδάλ - Ξεκίνησε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ακαδημία του - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης