Δολοφονία στο Ψυχικό: Η «απόβαση» του Ανθρωποκτονιών στη Μύκονο και η έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα

Δολοφονία στο Ψυχικό: Η «απόβαση» του Ανθρωποκτονιών στη Μύκονο και η έρευνα από την Αρχή για το ξέπλυμα

Σε δύο επίπεδα οι έρευνες για την δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη μέσα στο αυτοκίνητό του - Παράγοντες της Μυκόνου που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μιλούν στις Αρχές

psyxiko-thyma-xr
Με αμείωτη ένταση και σε δύο επίπεδα «τρέχει» η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη που έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Τρίτης (2/7) στο Νέο Ψυχικό.

Το πρώτο επίπεδο αφορά στην ταυτοποίηση του «μοναχικού λύκου» που ζωσμένος με δύο Glock των 9mm. είχε την ψυχραιμία να προσεγγίσει το αυτοκίνητο του Στάθη και, χωρίς να κατέβει καν από τη μηχανή, να τον πυροβολήσει δεκάδες φορές στοχεύοντας μόνο με το ένα χέρι.

Το δεύτερο αφορά στον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, των ανθρώπων δηλαδή που έδωσαν την εντολή και υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του τοπογράφου. Οι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση κάνουν φύλλο και φτερό τους φακέλους από τις δουλειές του 54χρονου στα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως στη Μύκονο όπου δραστηριοποιείτο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών έφθασε την Τετάρτη στο νησί των ανέμων προκειμένου τα στελέχη της υπηρεσίας να εξετάσουν άτομα από το επαγγελματικό περιβάλλον του Στάθη αλλά και παράγοντες του νησιού που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Κλείσιμο
Επιπλέον, εκτός από την ΕΛ.ΑΣ., έρευνα για την οικονομική δραστηριότητα του θύματος διενεργείται και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά ήδη όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Αναλυτικότερα, ερευνώνται όχι μόνο οι προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων φυσικών και μη προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του.

Ήδη, έχουν δώσει καταθέσεις τρία πρόσωπα που ήταν πολύ κοντά στον 54χρονο, πρόσωπα που γνώριζαν τόσο για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες στη Μύκονο, όσο και για εκείνους που του δημιουργούσαν προβλήματα από την εποχή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι το 2021.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη για τους Εργατικούς στη Βρετανία, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί - Επιβεβαιώνεται το exit poll που έδινε 405 έδρες στον Στάρμερ

Τραγωδία στην Πάρο: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης