Τέμπη: Σε ανωμοτί καταθέσεις 7 νυν και πρώην υπάλληλοι του ΟΣΕ για τα ηχητικά με την τραγωδία

Τέμπη: Σε ανωμοτί καταθέσεις 7 νυν και πρώην υπάλληλοι του ΟΣΕ για τα ηχητικά με την τραγωδία

Για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου καλούνται σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα

tempi_panoramiki_arthro
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι επτά στελέχη και υπάλληλοι από τον ΟΣΕ για την διαρροή των ηχητικών καταγραφών αμέσως μετά την τραγωδία των Τεμπών. Και οι επτά είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Μεταξύ των κληθέντων ως υπόπτων που θα δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρο είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, στελέχη και υπάλληλοι του οργανισμού, για τους οποίους προέκυψε από την προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα, ότι ο καθένας με το δικό του τρόπο, μετείχαν στη διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού, δίνοντας στην δημοσιότητα ηχητικά ντοκουμέντα από την μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Ειδικότερα, η κατηγορία για την οποία οι επτά θα δώσουν εξηγήσεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ δεν περιλαμβάνεται στην εισαγγελική διερεύνηση, η καταγγελία ότι έγινε και μοντάζ στα ηχητικά ντοκουμέντα, για καθαρά νομικούς λόγους, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης, καθώς πρέπει να προκαλείται εξ αυτού κάποια σοβαρή έννομη συνέπεια, που στην προκειμένη περίπτωση, δεν προέκυψε και αυτό γιατί ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την έρευνα για το έγκλημα των Τεμπών έχει από την αρχή το σύνολο των ηχητικών καταγραφών χωρίς να έχει επέλθει αλλοίωση (μοντάζ).

Αντίθετα, στις ανωμοτι εξηγήσεις δεν παρελήφθησαν οι υπεύθυνοι για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την έρευνα ότι στοιχειοθετεί ποινικές ευθύνες.

Κλείσιμο
Αναλυτικότερα, για να αποδοθεί ευθύνη για τη δημοσιοποίηση των ηχητικών, κατά τον νόμο, πρέπει αυτή να βλάπτει το κράτος ή τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν προέκυψε από τον εισαγγελέα Νίκο Καραχάλιο που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια οι Εργατικοί στη Βρετανία, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί - Ο Στάρμερ πάει για 405 από τις 650 έδρες

Τραγωδία στην Πάρο: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης