Αντώνης Ρέμος: Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του, λέει ο δικηγόρος του

Αντώνης Ρέμος: Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του, λέει ο δικηγόρος του

Μόνο μία χρονιά και για συγκεκριμένους λόγους δήλωσε 50.000 ευρώ, είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος - Δεν θέλουμε ιδιαίτερη μεταχείριση, τη Δευτέρα θα πάρουμε τη δικογραφία

antonis-remos-xr
Τα επιχειρήματα του Αντώνη Ρέμου μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας να δεσμεύσει την περιουσία του τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής ο εκ των δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως υποστήριξε «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2hcc9e0xp1d)


«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το παράπονό του (σ.σ. του Αντώνη Ρέμου) είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».

«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Κατά τον ίδιο «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε ο Αντώνης Ρέμος και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια οι Εργατικοί, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Στα άδυτα της μασονίας: Η μεγάλη Στοά της Ελλάδος, τα μυστικά και τα σκάνδαλα

Η πολύμηνη έρευνα για τον Ρέμο και η δέσμευση της περιουσίας του - Τι απαντά ο τραγουδιστής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης