ΕΚΠΑ: Η αντιπρύτανης έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ

ΕΚΠΑ: Η αντιπρύτανης έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ

Εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την απόλυση του συνδικαλιστή διοικητικού υπαλλήλου Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος είχε συμμετοχή στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ τον Φεβρουάριο

ekpa_pritaneia
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αφορμή την απόλυση του συμβασιούχου διοικητικού υπαλλήλου και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημήτρη Αντωνίου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση για να συντονίσουν τις κινήσεις τους και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον της αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Σοφίας Παπαϊωάννου. Εκεί, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, ωστόσο σε κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, οι τόνοι ανέβηκαν και η αντιπρύτανης αντέδρασε, ζητώντας τους με έντονο τρόπο να βγουν έξω από το γραφείο. «Έξω από το γραφείο μου, ρε» φώναξε η κ. Παπαϊωάννου, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι, με το περιστατικό να καταγράφεται σε βίντεο.
Η αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ έδιωξε συνδικαλιστές που φώναζαν για τον υπάλληλο που κατέβασε τον σέρβερ


Θυμίζεται πως ο Δημήτρης Αντωνίου είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς είχε δήλωσε δημόσια ότι μετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ τον Φεβρουάριο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις σε σχολές του Πανεπιστημίου.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στο ΕΚΠΑ


Παράλληλα, μετά το πάθημα, το ΕΚΠΑ προχώρησε στη δημιουργία υποδομών για να να έχει εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα, ενώ έλαβε επιπλέον μέτρα φύλαξης στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου.

Με αφορμή τη μη ανανέωση της σύμβασής του, ο κ. Αντωνίου έκανε λόγο για «μια κατά παραγγελία τιμωρία, η οποία εκφράστηκε δημόσια από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που, εκ μέρους της, αναλαμβάνουν τη δημόσια διαπόμπευση, λειτουργώντας με όρους αρένας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά


Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης