Mακρή για διορισμούς εκπαιδευτικών: Τον Σεπτέμβριο θα βρίσκονται στις θέσεις τους

Mακρή για διορισμούς εκπαιδευτικών: Τον Σεπτέμβριο θα βρίσκονται στις θέσεις τους

Ενισχύεται η ειδική αγωγή με νέες ειδικότητες

aksiologisi_in__1_
Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μίλησε στην εκπομπή «Νewsroom» για το τι θα αλλάξει από τη νέα σχολική χρονιά με τον διορισμό των 10.000 εκπαιδευτικών, την έμφαση που δίνεται στην ειδική αγωγή καθώς και αν αυτός ο αριθμός είναι ικανός για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

«Είναι όντως ένα εντυπωσιακό νούμερο, το υψηλότερο νούμερο ενδεχομένως, που προστίθεται στους σχεδόν 30.000 που έχουν μόνιμα διορισθεί» ανέφερε η κα Μακρή επισημαίνοντας ότι θα καλύψει κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή».

Μιλώντας για την ειδική αγωγή τόνισε ότι «οι διορισμοί θα είναι τετραπλάσιοι φέτος γιατί αντιλαμβάνεστε την ευαισθησία» ενώ όπως είπε «θα είναι οκταπλάσιοι οι διορισμοί σε ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό». Ειδικότερα, όπως εξήγησε δε θα προσληφθούν φέτος μόνον κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, αλλά και άλλες ειδικότητες απαραίτητες για την ειδική αγωγή.

«Θα είναι πενταπλάσιες διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 5.000 ίσως να τους ξεπερνούν και στη δευτεροβάθμια ενώ η κατανομή θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Πώς θα γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών

Κλείσιμο
Αναφορικά με το πότε θα είναι στις σχολικές αίθουσες οι νεοδιοριζόμενοι από τις λίστες του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί τόνισε: «Τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρίσκονται στις θέσεις τους».

Εξηγώντας από ποιους πίνακες επιτυχόντων να επιλεγεί αυτός ο αριθμός των εκπαιδευτικών η κα Μακρή απάντησε ότι είναι από τις λίστες των ονομάτων που έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και με βάση τους πίνακες και τις δηλώσεις προτίμησης που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί για τα μέρη στα οποία θέλουν να διοριστούν, θα γίνει εν συνεχεία και ο διορισμός τους.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός Παιδείας «δεν καλύπτονται όλα τα κενά, αλλά καλύπτονται σημαντικά κενά» προσθέτοντας ότι μόνιμοι διορισμοί γίνανε μετά από δεκαετίες στην ειδική αγωγή επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί. Οι διορισμοί αυτοί δεν καλύπτουν μόνον εκείνους που έχουν βγει στη σύνταξη. Είναι διπλάσιοι του αριθμού των κενών θέσεων. Είναι όλα μελετημένα, όλα υπολογισμένα, αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του Υπουργού μας μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης» ανέφερε η κα Μακρή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Μασονία: Η μεγάλη Στοά της Ελλάδος, τα μυστικά και τα σκάνδαλα

Εκλογές στη Βρετανία: Κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια οι Εργατικοί του Στάρμερ, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί του Σούνακ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης