Απόστολος Λύτρας: Ξανά στο σφυρί η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι

Απόστολος Λύτρας: Ξανά στο σφυρί η μεζονέτα του στο Χαλάνδρι

Μετά την αναστολή του αρχικού πλειστηριασμού στις 26 Ιουνίου, επανήλθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με προγραμματισμό για τις 9 Οκτωβρίου

lytras-mezoneta-xr
Το δρόμο για το ηλεκτρονικό σφυρί πήρε ξανά η μεζονέτα του προφυλακισμένου δικηγόρου Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου 2024 με επισπεύδουσα την Intrum ως νόμιμη διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «VEGA I ΝΡL FINANCE DAC».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός πλειστηριασμός που είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου, οδηγήθηκε σε αναστολή.

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, η κατάσχεση του ακινήτου έγινε για το ποσό των 450.000 ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 18-10-2023 επιταγή της προς πληρωμή και σύμφωνα με τις στην επιταγή αναφερόμενες διακρίσεις, ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου αυτής, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται. Μάλιστα η αρχική διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έχει εκδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2012.
Κλείσιμο
lytras-mezoneta-_1_

Το ακίνητο

Το ακίνητο βρίσκεται στο «Πάτημα» Χαλανδρίου και δηλώνεται ως κατοικία της πρώην συζύγου του δικηγόρου.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο, περιλαμβάνει την υπό στοιχεία «Κατοικία Α», η οποία αποτελεί μια ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία και απαρτίζεται από υπόγειο, ισόγειο και Α΄ όροφο, με την ύπερθεν αυτού κεραμοσκεπή, που επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα.
lytras-mezoneta-_4_

Ειδικότερα:
- Το υπόγειο της «Κατοικίας Α», περιλαμβάνει 1 ενιαίο βοηθητικό χώρο και κλίμακα ανόδου στο ισόγειο, ενώ έχει επιφάνεια 51,37 τ.μ.
- Το ισόγειο της «Κατοικίας Α», έχει επιφάνεια 67,35 τ.μ. και αποτελείται από 1 ενιαίο χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., ένα ημιυπαίθριο χώρο προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, επιφάνειας 11,88 τ.μ. και κλίμακα ανόδου στον Α΄ όροφο, ενώ έχει είσοδο από τον έμπροσθεν ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Συνορεύει Βορειοανατολικά με την «Κατοικία Β».
- Ο Α΄ όροφος της «Κατοικίας Α», έχει επιφάνεια 65,52 τ.μ. και αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, διάδρομο, 1 ημιυπαίθριο χώρο προς την οδό Ξάνθου, επιφάνειας 13,70 τ.μ., 1 εξώστη προς τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και κλίμακα καθόδου στο ισόγειο.

Η «Κατοικία Α», είναι ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία- κατοικία, με συνολική επιφάνεια 184,24 τ.μ. και συνολικό ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 408/1000 εξ αδιαιρέτου.

Στον εκάστοτε κύριο της κατοικίας, ανήκει και το δικαίωμα (πραγματική δουλεία) της αποκλειστικής χρήσης α) του συνεχόμενου με αυτήν τμήματος του έμπροσθεν ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου, επιφάνειας 21,80 τ.μ. και β) του συνεχόμενου με αυτήν τμήματος του πίσω ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου, επιφάνειας 49,60 τ.μ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά τον υπό στοιχεία Π-1, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου (πάρκινγκ) του υπογείου, ο οποίος έχει επιφάνεια 10,12 τ.μ. και ποσοστό συνιδιοκτησίας στο οικόπεδο 1/1000 εξ αδιαίρετου.

Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στον Απόστολο Λύτρα, στον οποίο περιήλθαν δυνάμει συμβολαίου αγοράς το 2006.

Όπως αναφέρεται και στην νέα έκθεση, οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι για την «Κατοικία Α’» το ποσό ευρώ 367.877 ευρώ και για την «Π-1» θέση στάθμευσης, το ποσό ευρώ 11.132 ευρώ.
lytras-mezoneta-_2_

Τα χρέη

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του πλειστηριασμού, το ακίνητο κουβαλάει και εμπράγματα βάρη. Συγκεκριμένα και μέχρι τις 19/11/2023 υπήρχαν:

-Προσημείωση Υποθήκης κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 468.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 13.03.2006.
-Αναγκαστική Κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 450.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 14.11.2023.
-Επιπλέον για μία από τις ιδιοκτησίες υπάρχει αναγκαστική κατάσχεση κατά Λύτρα Απόστολου υπέρ ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για ποσό 1.169,64 ευρώ με ημερομηνία καταχώρισης 09.04.2019.

Τα γραφεία

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του προφυλακισμένου δικηγόρου Απόστολου Λύτρα έχει αναρτηθεί ένα ακόμη πλειστηριασμός για τις 20 Νοεμβρίου 2024, που αφορά γραφεία στην Αθήνα.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, για την υπό στοιχεία Γάμα πέντε (Γ-5) οριζόντιο ιδιοκτησία (συγκρότημα γραφείων) του τρίτου πάνω από το ισόγειο ορόφου, η οποία αποτελείται από δύο γραφεία και αποχωρητήριο, ενώ έχει επιφάνεια 37 τ.μ. και βρίσκεται σε πολυκατοικία επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη 8.

Η εν λόγω ιδιοκτησία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα και κατά ποσοστό 100% στον Απόστολο Λύτρα δυνάμει του υπ’ αριθμ. 6031/28.02.2001 συμβολαίου γονικής παροχής.

Η κατάσχεση βασίζεται σε διαταγή πληρωμής του 2012 και έγινε για 200.000 ευρώ «ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, αποκλειστικά και μόνο για τον περιορισμό των εξόδων εκτέλεσης, επιφυλασσόμενης της επισπεύδουσας να επιδιώξει την είσπραξη του συνολικά οφειλόμενου σε αυτήν ποσού (πλέον τόκων και εξόδων), έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, το κτίριο είναι σχετικά αξιόλογης ποιότητας κατασκευής και σε καλή κατάσταση συντήρησης, λαμβάνοντας υπόψη και την παλαιότητά του (του 1970). Το βασικό πλεονέκτημα του μεγάρου είναι η θέση, αφού βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Έτσι η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτά τα δύο μικρά γραφεία έχει οριστεί στις 74.000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και αυτό το ακίνητο του Απ. Λύτρα φέρει αρκετά εμπράγματα βάρη για χρέη του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα κουβαλάει:

-Προσημείωση υποθήκης για 72.000 ευρώ κατά του Απόστολου Λύτρα και υπέρ της Εθνικής Τράπεζας, εγγραφείσα την 25/11/2005 και τραπείσα μερικώς σε υποθήκη την 30/6/2021 για 61.175,50 ευρώ.
-Αναγκαστική κατάσχεση για 33.934,95 ευρώ κατά ιδίου και υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, εγγραφείσα την 8/5/2018.
-Προσημείωση υποθήκης κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 100.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης στις 23.11.2023
-Αναγκαστική κατάσχεση κατά του ίδιου και υπέρ της VEGA I NPL FINANCE DAC για ποσό 200.000 ευρώ με ημερομηνία καταχώρησης 09.04.2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιος είναι ο Κιρ Στάρμερ που θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Μασονία: Η μεγάλη Στοά της Ελλάδος, τα μυστικά και τα σκάνδαλα

Εκλογές στη Βρετανία: Κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια οι Εργατικοί του Στάρμερ, καταποντίζονται οι Συντηρητικοί του Σούνακ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης