Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 37χρονος για παιδική πορνογραφία - «Ξέχασα να διαγράψω τα αρχεία»

Ανέφερε ότι απέκτησε το συγκεκριμένο υλικό στο λεγόμενο σκοτεινό διαδίκτυο, όπου πραγματοποιούσε αναζητήσεις λόγω της ενασχόλησής του ως μηχανικός με ζητήματα ασφαλείας του Κυβερνοχώρου

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 37χρονος που είχε στην κατοχή του αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους, στη Θεσσαλονίκη.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με ανήλικους κάτω των 15 ετών, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ μετά τις εξηγήσεις που έδωσε σε εισαγγελέα και ανακριτή πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια, παραδέχθηκε ότι είχε στην κατοχή του το επίμαχο υλικό, ωστόσο υποστήριξε ότι το "κατέβασε" από το "dark web" που εισήλθε λόγω επαγγελματικής του ενασχόλησης με το διαδίκτυο και στη συνέχεια αμέλησε να τα διαγράψει. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι μόνος του παρέδωσε τους σκληρούς δίσκους με το επίμαχο υλικό στους αστυνομικούς.

Η σύλληψή του έγινε ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ πραγματοποιήθηκε έφοδος στην οικεία του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά


Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr