Ριφιφί με πλούσια λεία σε χρυσοχοείο

Όλα  τα είχαν σχεδιάσει καλά οι  άγνωστοι που χτύπησαν με τη μέθοδο του ριφιφί ένα εργαστήριο χρυσοχοΐας στον Πύργο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν κλειστό το Σαββατοκύριακο...

      Όλα  τα είχαν σχεδιάσει καλά οι  άγνωστοι που χτύπησαν με τη μέθοδο του ριφιφί ένα εργαστήριο χρυσοχοΐας στον Πύργο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ήταν κλειστό το Σαββατοκύριακο. Οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά τους χώρους και αυτό κάνει τον ιδιοκτήτη να υποπτεύεται πως είχαν εμφανιστεί πρόσφατα ως πελάτες για να κάνουν κατόπτευση.

      Οι  διαρρήκτες γνώριζαν ότι το ισόγειο διαμέρισμα της διπλανής διώροφης κατοικίας ήταν ξενοίκιαστο τον τελευταίο μήνα και τρύπωσαν αθέατοι στην αυλή. Χωρίς να τους αντιληφθούν οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων, έσπασαν το ξύλινο παντζούρι, μπήκαν μέσα και άνοιξαν τρύπα στον τοίχο που συνορεύει με το εργαστήριο. Φρόντισαν, μάλιστα, να τρυπήσουν στο κενό ανάμεσα στα δύο χρηματοκιβώτια, πράγμα που δείχνει ότι γνώριζαν τον χώρο!

      Όταν  μπήκαν στο εργαστήριο, άρπαξαν  από το ένα χρηματοκιβώτιο  που βρήκαν ανοιχτό τις μήτρες των κοσμημάτων, τις προφόρμες και αρκετά πρωτότυπα, ενώ άδειασαν και την βιτρίνα της έκθεσης. Από διάφορα συρτάρια και ντουλάπια πήραν τις πέτρες για τα κοσμήματα, μια φωτογραφική μηχανή, ένα φορητό υπολογιστή, ένα σταθερό υπολογιστή και δύο ζυγαριές ακριβείας και εξαφανίστηκαν αθόρυβα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη, η αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 100.000 ευρώ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr