Θεσσαλονίκη: Σε ίδρυμα ο 12χρονος για τον βιασμό του 9χρονου στη Θεσσαλονίκη – Ήταν συναινετικό, δε τον βίασα, υποστηρίζει

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έκανε στην ΕΛ.ΑΣ. ο παππούς του 9χρονου, ο οποίος αντίκρισε το παιδί να κακοποιείται σεξουαλικά από τον 12χρονο

Το αναμορφωτικό μέτρο της φιλοξενίας του στο Παπάφειο ίδρυμα, χωρίς να αφαιρεθεί η επιμέλειά του από τους γονείς, αποφάσισαν να επιβάλουν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια, στον 12χρονο που κατηγορείται για τον βιασμό του 9χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία που έκανε στην ΕΛ.ΑΣ. ο παππούς του 9χρονου, ο οποίος ανέφερε ότι αναζητούσε τον εγγονό του και όταν τον εντόπισε, αντίκρισε το παιδί να κακοποιείται σεξουαλικά από τον 12χρονο.

Εις βάρος του 12χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις κατηγορίες του βιασμού και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, ενώ οι γονείς που διώκονται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν στις δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του που έγινε παρουσία ψυχολόγου, ο 12χρονος παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με τον 9χρονο, όμως υποστήριξε ότι ουδέποτε τον κακοποίησε σεξουαλικά αφού, όπως είπε, όλα έγιναν με τη συναίνεση του.

Στις απολογίες τους, οι γονείς του 12χρονου ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν στην δουλειά και το παιδί τους πρόσεχε η αδελφή του, ηλικίας 19 ετών.

Όπως ανέφερε η συνήγορος υπεράσπισης του 12χρονου, Έρση Φωτοπουλου, από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο παιδί διαπιστώθηκε η σεξουαλική επαφή, όμως δεν προέκυψαν ευρήματα κακοποίησης.

Σημειώνεται ότι οι δύο οικογένειες είναι Ρομά και ζουν σε οικισμό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η δήλωση της δικηγόρου:




Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά


Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr