Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 52χρονος που κυνηγούσε την αδελφή του στις σκάλες της πολυκατοικίας

Η 54χρονη έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι - Στον κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή

Μια ακόμη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε τις Αρχές στη Θεσσαλονίκη, με μία 54χρονη να καταγγέλλει ότι ο αδελφός της την κυνηγούσε στις σκάλες της πολυκατοικίας με συνέπεια να πέσει και να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Μετά την καταγγελία ο 52χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στον κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή. 

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 54χρονη γυναίκα, η οποία προσήλθε στο δικαστήριο με αναπηρικό αμαξίδιο, όλα έγιναν το βράδυ της 21ης Ιουνίου όταν επέστρεψε την ηλικιωμένη μητέρα της στο διαμέρισμα που ζει με τον αδελφό της. Μόλις αντίκρισε τον κατηγορούμενο ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται με αφορμή μια υπεύθυνη δήλωση που της ζητούσε να υπογράψει, με εκείνη να τρέχει για να ξεφύγει μόλις άρχισε να υψώνει τον τόνο της φωνής του, καθώς φοβήθηκε ότι θα ασκήσει βία εις βάρος της.

«Όρμησε προς τα επάνω μου φωνάζοντας "έλα εδώ εσύ, δε θα πας πουθενά" και έτρεξε προς το μέρος μου. Εγώ έφυγα γρήγορα από το διαμέρισμά που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο. Άρχισα να κατεβαίνω τρέχοντας από τις σκάλες πηδώντας πέντε - πέντε τα σκαλιά, ενώ εκείνος με καταδίωκε και φώναζε. Άρπαζε την τσάντα μου και προσπαθούσε να αρπάξει και εμένα. Υπάρχουν προηγούμενα περιστατικά βίας εις βάρος μου και φοβήθηκα» ανέφερε η γυναίκα στην αρχή της κατάθεσής της.

Στη συνέχεια, περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή που έπεσε κάτω και τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι της. Όπως είπε, «έπεσα όταν έφτασα ισόγειο, υπήρχε μια κατάσταση τρέλας από την καταδίωξη. Ο αδελφός μου ούρλιαζε μέσα στην πολυκατοικία λέγοντας "έλα εδώ, δε θα πας πουθενά". Γλίστρησα και έπεσα ανάσκελα. Έσπασα το πόδι μου σε τρία σημεία, καταστράφηκε, την ίδια ημέρα υποβλήθηκα σε χειρουργείο και μου έβαλαν λάμες», σημείωσε.

Στην απολογία του ο 52χρονος αρνήθηκε ότι καταδίωκε την αδελφή του, ωστόσο παραδέχθηκε ότι την ακολουθούσε... γρήγορα όταν κατέβαινε τις σκάλες για να φύγει.

«Την ακολουθούσα και φώναζα απλά "εε που πας εσύ;". Δεν πηδούσα πέντε - πέντε τα σκαλιά αλλά κατέβαινα δύο - Δύο. Ήταν μια αντανακλαστική κίνηση και όχι κυνηγιού, εκείνη έτρεχε με λύσσα ενώ της είχα ζητήσει κάτι τόσο απλό, κρατούσα την υπεύθυνη δήλωση στο χέρι μου. Στα τελευταία σκαλιά την είδα να κάνει ένα χαριτωμένο πήδημα - πήδηξε το τελευταίο σκαλί και έπεσε όπως πέφτουν οι αθλητές, σα μπαλαρίνα. Εγώ ποτέ στο μυαλό μου δεν είχα καμία διάθεση να προκαλέσω βία ή να πιέσω μια κατάσταση», είπε.

Την ενοχή του πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε τρόμο και ανησυχία στην παθούσα, όπως επίσης, ότι αποδείχθηκε ότι την καταδίωκε και ότι την κυνηγούσε για να την πιάσει, όχι όμως για να της κάνει κακό αλλά ενδεχομένως για να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση ή να της μιλήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr