ΔΥΝΑΤΟΣ: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ από την Κωτσόβολος για τα όνειρα που δεν έχουν όρια

ΔΥΝΑΤΟΣ: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ από την Κωτσόβολος για τα όνειρα που δεν έχουν όρια

Η εταιρεία καταγράφει λεπτό προς λεπτό στην ταινία με τίτλο «ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας», την τιτάνια προσπάθεια του παραολυμπιονίκη Χ. Ταϊγανίδη να εκπληρώσει το όνειρό του!

kedriki_kotsovolos

Sponsored content

Καθημερινά βλέπουμε ανθρώπους να κατακτούν ολοένα και υψηλότερους στόχους με μοναδικά εφόδια τη σκληρή δουλειά και την ισχυρή θέληση. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι αυτοί είναι άτομα με αναπηρίες τότε ο κόπος που απαιτείται για να κατακτήσουν τις κορυφές που ονειρεύονται είναι πολλαπλάσιος, το ίδιο και η θέληση. Έτσι, κάθε επίτευγμα αποκτά έναν συμβολικό χαρακτήρα και μας υπενθυμίζει ότι τα όνειρα δεν είναι άπιαστα. Αυτό είναι το ισχυρό μήνυμα που θέλει να μοιραστεί μαζί μας η Κωτσόβολος με τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΟΣ». Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας», το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο θάρρους, αποφασιστικότητας και στοχοπροσήλωσης.

dynatos_100
dynatos_500

Πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ είναι ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, και η απόφασή του να κολυμπήσει 250 χλμ. σε ανοικτή θάλασσα, διανύοντας την απόσταση Χανιά – Σητεία. Πρωταγωνιστές όμως είναι και οι άνθρωποι της Κωτσόβολος οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν από καρδιάς το όνειρο του Χαράλαμπου. Από την έναρξη της προετοιμασίας του, η εταιρεία παρείχε εκπαιδευμένη ομάδα, η οποία ακολούθησε και κατέγραφε τον αθλητή σε κάθε βήμα του, όχι μόνο για την καταγραφή της προσπάθειας, αλλά και για να τον εμψυχώσουν μέχρι και τον τερματισμό.

dynatos_400
dynatos_200

Επιπλέον, πρόσφερε όλα τα απαιτούμενα υλικότεχνικά μέσα για να εξασφαλίσει ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και με απόλυτη ασφάλεια. Έτσι, η ομάδα της Κωτσόβολος πέρασε μαζί με τον Παραολυμπιονίκη 9 ημέρες συνεχόμενα στη θάλασσα, και από τα βοηθητικά σκάφη του παρείχε όλα όσα χρειαζόταν. Τα πλάνα κόβουν την ανάσα: εξάντληση, αγωνία, πόνος, και στο τέλος μεγάλη συγκίνηση από τον αθλητή, το πλήρωμα της Κωτσόβολος και τους ανθρώπους που περίμεναν στον τερματισμό.

Στο άρτια σκηνοθετημένο ντοκιμαντέρ, το απέραντο γαλάζιο γίνεται η κινηματογραφική σκηνή, όπου ταυτόχρονα με την κολυμβητική διαδρομή, εξελίσσεται η ανθρώπινη ιστορία του αθλητή και το κίνητρο τόσο του ίδιου για να κάνει αυτό το ταξίδι, όσο και της Κωτσόβολος για να τον στηρίξει με κάθε μέσο και να δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΟΣ». Έτσι, το κινηματογραφικό συνεργείο της εταιρείας κατέγραψε λεπτό προς λεπτό τις δυσκολίες που έπρεπε να υπερνικήσει ο Χαράλαμπος, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ντοκουμέντο ακλόνητης πίστης. Και ιδού το αποτέλεσμα.

ΔΥΝΑΤΟΣ. Ένας άνθρωπος απέναντι σε 250χλμ ανοιχτής θάλασσας.

Η Κωτσόβολος για ακόμα μία φορά, πιστή στο όραμά της για μία Καλύτερη Ζωή για όλους, χωρίς διακρίσεις και με όχημα την πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» στήριξε το εγχείρημα του Χαράλαμπου και αποτύπωσε το ταξίδι του σε αυτό το μοναδικό ντοκιμαντέρ, που αποδεικνύει με ουσιαστικό τρόπο ότι κανένας φόβος δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να πετύχουμε τα όνειρά μας, κάνοντας παράλληλα REACT για έναν Καλύτερο Κόσμο.

Ο Χαράλαμπος έχοντας αναπηρία στην όραση καθώς πάσχει από ατροφία του οπτικού νεύρου, η οποία προκαλεί σταδιακή απώλεια όρασης, κατάφερε να ξεπεράσει τη φοβία που είχε από μικρός για το νερό, και να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι. Με σύνθημα «τα όνειρα όρια δεν έχουν», τεράστια ψυχικά αποθέματα, μεγάλη προετοιμασία και μία δυνατή ομάδα να τον υποστηρίζει, κατάφερε να εκπληρώσει αυτό το εντυπωσιακό εγχείρημα! Κάπως έτσι, οι δυνατές στιγμές που ζούμε μέσα από το ντοκιμαντέρ «ΔΥΝΑΤΟΣ» με πρωταγωνιστή τον Χαράλαμπο και την ομάδα της Κωτσόβολος μας συναρπάζουν και μας συγκινούν, ενώ ταυτόχρονα μας δίνουν τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη, απαλλαγμένοι από κάθε φόβο που μας κρατά πίσω.

Και εδώ μπορείτε να δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης