Θεσσαλονίκη: Νέα κτηνωδία, βρέθηκε και τρίτη γάτα ακρωτηριασμένη

Θεσσαλονίκη: Νέα κτηνωδία, βρέθηκε και τρίτη γάτα ακρωτηριασμένη

Τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί - Οι Αρχές αναζητούν οπτικοακουστικό υλικό

cats
Ακόμη ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώνεται στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με άλλο ένα γατάκι να εντοπίζεται νεκρό και ακρωτηριασμένο, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε στην ΕΛ.ΑΣ. η πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου, τα ξημερώματα της Πέμπτης, εντόπισαν ένα ακόμα γατάκι νεκρό, έχοντας ακρωτηριασμένα τα τέσσερα πόδια του. Η μήνυση υποβλήθηκε το μεσημέρι και είναι κατά του αγνώστου δράστη για το αδίκημα της παράβασης της νομοθεσίας περί ζώου συντροφιάς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου «αδέσποτα Σέιχ Σου», κα. Βούλα Τζάνου, σήμερα το πρωί ενημερώθηκε για το δεύτερο περιστατικό, ενώ το γατάκι εντόπισε μια κάτοικος της περιοχής που είχε βγάλει βόλτα το σκυλάκι της και απαθανάτισε με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου το αποτρόπαιο θέαμα. Όπως είπε, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση με σπασμένο σαγόνι και ακρωτηριασμένα τα τέσσερα πόδια της, ενώ βρέθηκε στη μέση του δρόμου και δεν αποκλείεται να το χτύπησε και κάποιο όχημα.

Κλείσιμο

Σύμφωνα με την κυρία Τζανου, υπάρχει κάποιο άτομο στη περιοχή που προβαίνει σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις κατά των ζώων, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να είναι το ίδιο άτομο που εμπλέκεται στο πρώτο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό στην ίδια περιοχή με τον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών μιας γάτας.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Οθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά το σωματείο, είναι το τρίτο κρούσμα με ακρωτηριασμό ζώου στην περιοχή και ήδη οι αστυνομικές αρχές αναζητούν βίντεο από επιχειρήσεις της που ενδεχομένως να δείχνουν τις κινήσεις του δράστη.

«Παρά την αυστηροποιηση της σχετικής νομοθεσίας δυστυχώς συνεχίζονται τα θλιβερά κρούσματα βασανισμού ζώων. Η πράξη αποτελεί κακουργηματική παράβαση, πλέον, με τις τελευταίες τροποποιήσεις. Με το φιλοζωικό σωματείο που εκπροσωπώ, έχει εντοπιστεί περίπτωση ανθρώπου ο οποίος επιδίδεται συστηματικά σε ακρωτηριασμό αδέσποτων ζώων, για τον οποίον έχουμε ήδη κάνει τις νομικές ενέργειες για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του», ανέφερε στο protothema.gr, ο κ. Παπαδόπουλος.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης