Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον 49χρονο που παρέσυρε και σκότωσε τον 14χρονο Μάριο στη Φθιώτιδα

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή στον 49χρονο που παρέσυρε και σκότωσε τον 14χρονο Μάριο στη Φθιώτιδα

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της 8ης Αυγούστου του 2019 στον Καραβόμυλο

dikhlamiamarios
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον 49χρονο οδηγό που είχε εμπλακεί στο τραγικό δυστύχημα της 8ης Αυγούστου του 2019 οπότε είχαν παρασυρθεί ποδηλάτες, ανάμεσά τους και δύο δίδυμα αδέλφια, στον δρόμο Αχινού - Καραβόμυλου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός, του 14χρονου τότε Μάριου.

Η διαδικασία στα δικαστήρια Λαμίας διήρκεσε δύο μέρες. Πρόκεται για μια μαραθώνια διαδικασία κατά την οποία αναπτύχθηκαν όλες οι πτυχές του δυστυχήματος με το δικαστήριο να αποφασίζει εν τέλει την ενοχή του οδηγού μετά τις απολογίες, τις αγορεύσεις αλλά και τα στοιχεία που ανέπτυξαν οι πραγματογνώμονες.

«Η διαδικασία ήταν διαδικασία δύο ημερών. Ξεκίνησε την Τρίτη και συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή από τις 8 η ώρα το πρωί και τελειώσαμε τώρα στις 8 η ώρα το βράδυ. Εμείς μαζί με τον κύριο Αθανάσιο Γάτο παρασταθήκαμε ως εκπρόσωποι της οικογένειας προς υποστήριξη της κατηγορίας. Αισθανόμαστε και ως συνήγοροι, αλλά θέλω να σας μεταφέρω ότι και η οικογένεια αισθάνθηκε δικαιωμένη αφού απεδείχθη ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε την πλήρη επιτιότητα, καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση, φυσικά με αναστολή και ανασταλτικό αποτέλεσμα της Εφέσεως, είναι μία απόφαση η οποία ήρθε να συμπληρώσει την απόφαση του πολιτικού δικαστηρίου που και εκεί είχαμε δικαιωθεί με πλήρη αποκλειστική υπαιτιότητα του κατηγορουμένου και του τότε εναγωμένου. Είχε κάποιους ισχυρισμούς ο κατηγορούμενος, οι οποίοι όμως κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας αποδομήθησαν και απεδείχθη ότι δεν είχε τεταμένη την προσοχή του όπως όφειλε. Θέλω να σας θυμίσω ότι ο μικρός αποβιώσας τότε ο Μάριος ήταν 14 ετών» ανέφερε σε δηλώσεις του στο lamianow.gr ο Δημήτρης Κρούπης, συνήγορος της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως το δυστύχημα είχε σημειωθεί λίγο πριν τις 10 το βράδυ της 8ης Αυγούστου του 2019 στον Καραβόμυλο. Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην παρέα των παιδιών με τα ποδήλατα, τραυματίζοντας σοβαρότατα ένα 14χρονο παιδί, το οποίο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Κλείσιμο
Κάτοικοι του χωριού έτρεξαν αμέσως πάνω από το τραυματισμένο παιδί το ίδιο και ο πατέρας του, που είναι γιατρός στη Λαμία και έσπευσε και εκείνος στο σημείο.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν τα πάντα για να διακομιστεί ζωντανός ο 14χρονος στο Νοσοκομείο Λαμίας. Το παιδί έφτασε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου και διασωληνώθηκε αμέσως, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε από τα σοβαρότατα τραύματά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Περιέγραψε τον εαυτό του σε συνέντευξη ως «την πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Οδύνη στην κηδεία του 54χρονου Παναγιώτη που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό - Δείτε φωτογραφίες


Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση, είπε ο Κιρ Στάρμερ στις πρώτες του δηλώσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης