Αντώνης Ρέμος: Η εταιρεία εισαγωγής καφέ, τα χρέη του Ηρακλή και οι δηλώσεις του τραγουδιστή

Οι δικηγόροι του ερμηνευτή  κατηγόρησαν τις ελεγκτικές αρχές για διαρροή ψευδών πληροφοριών σε σχέση με την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Για όσους γνωρίζουν τον Αντώνη Ρέμο, το χθεσινό βίντεο που ανέβασε στο Instagram φανέρωνε παρά την φαινομενική ηρεμία του λόγου του, το πόσο στρεσαρισμένος ήταν μιλώντας για τις συναυλίες του, που όπως είπε θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Είχε προηγηθεί μια δήλωση μέσω των δικηγόρων που τον εκπροσωπούν στην οποία κατηγορούσε τις ελεγκτικές αρχές για διαρροή ψευδών πληροφοριών σε σχέση με την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις οποίες ελέγχεται.

Όπως επισήμανε στη δήλωση του οι συγκεκριμένες διαρροές συνιστούν θεσμικό ατόπημα και παραβίαση του νόμου δημιουργώντας ένα «πολεμικό» κλίμα με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Δράση και αντίδραση

Κι επειδή ως γνωστόν η δράση φέρνει αντίδραση λίγη ώρα μετά τη δήλωση του τραγουδιστή σύμφωνα με πηγές της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος όπως είναι ευρέως γνωστή υπάρχει ένα πόρισμα είκοσι συνολικά σελίδων που συντάχθηκε το οποίο εκτός από τα στοιχεία της έρευνας είναι εμπλουτισμένο με κατατοπιστικά σχεδιαγράμματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά την διάρκεια των πολύμηνων ερευνών οι ελεγκτές ανακάλυψαν εκτός των άλλων πως ο Αντώνης Ρέμος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας εισαγωγής καφέ, κάτι που χτύπησε «καμπανάκι» αφού τέτοιες εταιρίες σύμφωνα με την εμπειρία τους από άλλες υποθέσεις είναι το ιδανικό όχημα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες από τις πηγές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες διαπιστώθηκε ότι ο ερμηνευτής δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών της ΠΑΕ Ηρακλής της οποίας διετέλεσε προεδρος, τα οποία ανέρχονται σε 13.000.000 ευρώ.

Ο Αντώνης Ρέμος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στη θητεία του ως πρόεδρος του Ηρακλή, λέγοντας σε συνεντεύξεις του ότι το να προσπαθήσει να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής του αφού τον ενέπλεξε σε πρωτόγνωρες για αυτόν καταστάσεις.

Ημέρα δηλώσεων

Η Παρασκευή αποδείχτηκε μέρα δηλώσεων από την πλευρά του Αντώνη Ρέμου, πρώτα με αυτή που άνοιξε τον «πόλεμο» με την Αρχή για το Ξέπλυμα αφού την κατηγορούσε για ψευδείς πληροφορίες που διέρρευσαν στα ΜΜΕ.



Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων «έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσης μου».

Μετά τις νέες αποκαλύψεις από πηγές της Αρχής ήρθε το βράδυ μια δική του ανάρτηση με ένα story στο Instagram στο οποίο ενημέρωνε τους θαυμαστές του για τις επερχόμενες συναυλίες του, μετά τα όσα έχουν λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση».

Φανερά στρεσαρισμένος λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης επισήμανε ότι οι συναυλίες του θα γίνουν κανονικά και έκλεισε λέγοντας «Νιώθω την υποχρέωση, απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και που με στηρίζει, να βρεθώ μαζί του. Η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιστορική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, καταποντίστηκαν οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Ο Στάρμερ παίρνει 411 από τις 650 έδρες

Καλοκαίρι και πάλι από αύριο - Έρχονται 40άρια από την ερχόμενη Δευτέρα στα δυτικά


Δεν ήταν 50.000 ευρώ οι φορολογικές δηλώσεις του Ρέμου, λέει ο δικηγόρος του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr