Γκάζι: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τη νύχτα με έξι συλλήψεις - Χειροπέδες σε «μπράβο» που χτύπησε αυτοκίνητο με γκλοπ - Δείτε βίντεο

Ποιες παραβάσεις εντοπίστηκαν - Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του άντρα που χτύπησε αυτοκίνητο με γκλοπ - Σχηματίστηκε δικογραφία

Έναν άντρα, ημεδαπό, ο οποίος εργάζεται σε νυχτερινό κατάστημα στο Γκάζι, συνέλαβαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, καθώς επιτέθηκε με χρήση γκλοπ σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που συμμετείχαν σε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Γκάζι, υπό τη διεύθυνση της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, εντόπισαν βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ο άντρας που συνελήφθη, έχει καταγραφεί να προβαίνει στην παραπάνω αξιόποινη πράξη.



Αφού τον αναζήτησαν και εξακρίβωσαν τα στοιχεία του, τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν στην είσοδο του νυχτερινού καταστήματος, ενώ εντός του αυτοκινήτου του βρήκαν και κατέσχεσαν το επίμαχο πτυσσόμενο γκλοπ και αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου «πεταλούδα».

Από το Τμήμα Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.





Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, η εν λόγω επιχείρηση προετοιμάστηκε συστηματικά με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης από διαφορετικές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., οι οποίοι συνεργάστηκαν για την επίτευξη πολυδιάστατων στόχων, με επίκεντρο τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, την πραγματοποίηση ερευνών σε άτομα και οχήματα και την διενέργεια τροχονομικών ελέγχων.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, του Τμήματος Εκβιαστών, της Κρατικής Ασφάλειας, Ο.Π.Κ.Ε. και της Ειδικής Ομάδας Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας και Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Ειδικότερα, μεικτά κλιμάκια αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχων Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της Ειδικής Ομάδας Δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναπτύχθηκαν σε δρόμους εισόδου και εξόδου στην περιοχή, πραγματοποιώντας παράλληλα διεξοδικούς ελέγχους τροχονομικής φύσεως και έρευνες στα ελεγχόμενα άτομα και οχήματα.

Επιπλέον, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και του Τμήματος Εκβιαστών πραγματοποίησαν από κοινού ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφέ-εστιατόρια και καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, με σκοπό τη νόμιμη λειτουργία τους, όσο και την αναζήτηση ατόμων που τυχόν εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβίασης.

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης, όπου καταγράφηκαν 205 έλεγχοι, προέκυψαν:

- Σύλληψη 6 ατόμων από τα κέντρα διασκέδασης για παράβαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και βεβαίωση αντίστοιχων παραβάσεων στα καταστήματα,
- 314 τροχονονομικές παραβάσεις για στέρηση άδειας κυκλοφορίας, άδειας οδήγησης, μη συνετή οδήγηση, για ζώνη ασφαλείας, κράνος, για μη ορατές πινακίδες, φιμέ τζάμια και λοιπά,
- Αφαιρέθηκαν 84 άδειες κυκλοφορίας, 60 άδειες ικανότητας οδήγησης και 11 πινακίδες και
- Ακινητοποίηση πλήθους οχημάτων, που μεταφέρθηκαν με γερανό.



Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr