Ξέσπασαν 34 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Ξέσπασαν 34 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο

Οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας με τη συνδρομή των εναέριων μέσων κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν το πολύ μέσα σε 3 ώρες

Pyrkagia
34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, με 8 από αυτές να είναι δύσκολες στη διαχείρισή τους. Ωστόσο οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας με τη συνδρομή των εναέριων μέσων κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν το πολύ μέσα σε 3 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα:
Στις 10:15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Όλυμπο στη θέση Κοπανοπούλα. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 Ε/Π και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται μια μικρή εστία.

Κλείσιμο
Στις 11:00 πυρκαγιά στην Ελλοπία Βοιωτίας. Επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΣΕ 1 ΩΡΑ.

Στις 12:09 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στο Μανταμάδο Λεσβου. Επιχείρησαν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο). Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν και εθελοντικές ομάδες. Μετά από 3 ώρες δεν είχε ενεργό μέτωπο.

Στις 14:00 πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Αριοχώρι Μεσσηνίας. Επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και 3 αεροσκάφη. Ελέγχθηκε μέσα σε 3 ώρες.

Στις 14:41 εκδηλώθηκε φωτιά σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή, στη συμβολή των οδών Χελιδονούς και Ανοίξεως στην Κηφισιά. Επιχειρησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες. Ελεγχθηκε σε 20 λεπτά.

Στις 14:50 σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Φιλιππιάδα, στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου -Ζήρου, όπου εκδόθηκε και μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Στις 16:18 φωτιά σε δασική έκταση στην Τερψιθέα Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία. Επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος,10 οχήματα, και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. Ελέγχθηκε μέσα σε 40 λεπτά.

Στις 17:19, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο, στη θέση Ρουπάκι. Επιχείρησαν 38 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο 20 λεπτά μετά την εκδήλωσή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης