Συνελήφθη 44χρονος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου - Στο στόχαστρο ύποπτος ως ηθικός αυτουργός

Συνελήφθη 44χρονος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου - Στο στόχαστρο ύποπτος ως ηθικός αυτουργός

Τι βρέθηκε στην κατοχή του δράστη - Οδηγός για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές

topografos-m
Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου o 44χρονος ύποπτος για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό

Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή του 44χρονου τη νύχτα της Παρασκευής. Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ύποπτος από τη Μύκονο που ερευνάται ως ηθικός αυτουγός, ως ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος ο 44χρονος Έλληνας για την υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου που έλαβε χώρα τις πρωινές ώρες, την Τρίτη 2 Ιουλίου στην περιοχή του Ψυχικού. 

Στην κατοχή του δράστη οι Αρχές βρήκαν - μεταξύ άλλων - τέσσερα κινητά και δύο κάρτες σιμ. Τόσο τα γάντια όσο και η μηχανή, έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανίχνευση πυρίτιδας.

Κλείσιμο
Αν και ο ίδιος ο 44χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση, τελικά η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Την Κυριακή, ο δράστης θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δράστης είχε φυσική παρουσία στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ φέρεται να έχει σχέσεις με Έλληνα βαρυποινίτη. Μάλιστα, για την απαγωγή είχε καταδικαστεί αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια. Παράλληλα, είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, σε ξυλοδαρμούς και εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στην προσαγωγή του υπόπτου 

Ήδη, μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και στο σπίτι της φίλης του στου Ζωγράφου, εκεί όπου φέρεται να πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία.

«Οδηγός» για την προσαγωγή του βασικού υπόπτου ήταν το βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές. Αναλύοντάς το, διαπίστωσαν πως ο εκτελεστής, μετά τη δολοφονία, φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του μοτοσικλέτα.

Οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους ένα ακόμη στοιχείο για τον δράστη -και αυτό είναι ο σωματότυπός του, ο οποίος αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, όπου φαίνεται ο δράστης να κατεβαίνει από τη μηχανή του, προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη, καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το σκούτερ της δολοφονίας, αλλά και τη μηχανή του υπόπτου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφου του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο εκτελεστής, θεωρώντας ότι βρίσκεται αρκετά μακριά από το σημείο που έγινε η δολοφονία, μπήκε σε μια πυλωτή πολυκατοικίας για να πάρει τη μηχανή του, έχοντας ήδη αφήσει το σκούτερ που χρησιμοποίησε.

Οι αστυνομικοί ωστόσο που ακολούθησαν τα ίχνη του μέσα από πολλά βίντεο από κάμερες ασφαλείας, τον εντόπισαν σε βιντεοληπτικό υλικό να μπαίνει στη συγκεκριμένη πυλωτή.

Από έρευνα διαπίστωσαν ότι στη συγκεκριμένη πολυκατοικία μένει η σύντροφος του 44χρονου ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές. Έτσι ο ίδιος μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Η Αστυνομία προσήγαγε την σύντροφο του 44χρονου ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε και ένα ζευγάρι γάντια.


Ειδήσεις σήμερα

H ΑΑΔΕ εντόπισε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής με εμπόριο κινητών τηλεφώνων, επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των €130 εκατ.

Τζέιμς Μποντ: Τρομακτικό βίντεο αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τη διάσημη σκηνή με τον κροκόδειλο

Μαγική Ελλάδα, «κατάπιε» με 96-68 την Σλοβενία του Ντόντσιτς και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης