Ζούλας: Ανερμάτιστη η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να με απαξιώσει σε προσωπικό επίπεδο

«Εδώ και 5 χρόνια έχω επιλέξει απολύτως συνειδητά να μην απαντώ σε οποιαδήποτε πολιτική κριτική» - Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι υπάρχουν χρέη ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΡΤ και πως ο Ζούλας δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά της Δημόσιας Τηλεόρασης αλλά και για τους τίτλους σπουδών του.

Ο κ. Ζούλας κάνει λόγο για «ανερμάτιστη ανακοίνωση» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ειλικρινά δεν θα περίμενα ποτέ, στα 55 μου χρόνια, ότι θα χρειαζόταν να επιστρατεύσω ως τάχα τεκμήριο αριστείας το πτυχίο μου της Νομικής Σχολής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης» τονίζει ο κ.Ζούλας και υπογραμμίζει «αυτό ήταν προαπαιτούμενο για την τρέχουσα θητεία μου και είναι κατατεθειμένο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Διακομματική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώπιον της οποίας υποβλήθηκα και σε έλεγχο και σε ακρόαση».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενος δημοσιεύματα, υποστήριξε ότι υπάρχουν χρέη ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΡΤ από τους παρόχους ενέργειας και ραγδαία πτώση κερδών τα τελευταία δύο χρόνια» και πως «ο κ. Ζούλας δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για τη συγκεκριμένη θέση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΕΡΤ

«Εδώ και 5 χρόνια έχω επιλέξει απολύτως συνειδητά να μην απαντώ σε οποιαδήποτε πολιτική κριτική, πόσο μάλλον σε προσωπικές επιθέσεις, σεβόμενος την οφειλόμενη ουδετερότητα της θεσμικής μου θέσης ως προέδρου της ΕΡΤ.

Πριν από λίγο, ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε μια ανερμάτιστη ανακοίνωση που επιχειρεί να με απαξιώσει σε προσωπικό επίπεδο, τόσο επαγγελματικά όσο και ηθικά.
Την αποκαλώ ανερμάτιστη, διότι οι συντάκτες της τελούν σε πλήρη σύγχυση, τόσο για τα οικονομικά της ΕΡΤ όσο και για προϋποθέσεις για να είναι κάποιος πρόεδρός της.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, η ΕΡΤ τα τελευταία πέντε χρόνια όχι μόνον είναι οικονομικά εύρωστη και δεν έχει κανένα απολύτως χρέος προς τρίτον, αλλά ήδη δρομολογείται, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, νομοθετική παρέμβαση για να διεκδικήσει αποτελεσματικά και οριστικά και τα λεγόμενα ανείσπρακτα ανταποδοτικά τέλη. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου σωρεύτηκε επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή μέχρι το 2019, και για την είσπραξη του οποίου η σημερινή Διοίκηση της ΕΡΤ έχει ήδη προβεί σε όλες τις ενέργειες που είχε στη διάθεσή της απέναντι στους υπόχρεους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραμέρος, Ζαμπάρας και Μαμουλάκης, έχουν καταθέσει προσφάτως μια πολύ εμπεριστατωμένη ερώτηση στη Βουλή -γνωρίζουν δηλαδή το θέμα- και θα ήταν σκόπιμο να ενημερώσουν το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην εκτίθεται με ανακοινώσεις, όπως η σημερινή.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, ειλικρινά δεν θα περίμενα ποτέ, στα 55 μου χρόνια, ότι θα χρειαζόταν να επιστρατεύσω ως τάχα τεκμήριο αριστείας το πτυχίο μου της Νομικής Σχολής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Αν ήταν στοιχειωδώς σοβαροί οι συγγραφείς της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα γνώριζαν ότι αυτό ήταν προαπαιτούμενο για την τρέχουσα θητεία μου και είναι κατατεθειμένο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Διακομματική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώπιον της οποίας υποβλήθηκα και σε έλεγχο και σε ακρόαση.

Κωνσταντίνος Ζούλας»

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιατρός του Μπάιντεν συναντήθηκε με ειδικό για τη νόσο του Πάρκινσον στον Λευκό Οίκο


Υπόκλιση Ντόντσιτς στην Ελλάδα: Συγχαρητήρια, έπαιξε καλύτερα - Μεγάλη υπόθεση ο Γιάννης αλλά υπάρχουν και άλλοι παίκτες


Euro 2024: Η γερμανική αστυνομία διέλυσε πορεία Τούρκων οπαδών γιατί έκαναν το σήμα των γκρίζων λύκων - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr