Χανιά: Λήστευαν και ξάφριζαν μεθυσμένους τουρίστες στον Πλατανιά

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες και ο Αλβανός συνεργός τους

Τέλος στην δράση τριών κακοποιών που ξεμονάχιαζαν μεθυσμένους αλλοδαπούς τουρίστες σε ένα χώρο στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά και είχαν ληστέψει έναν από αυτούς, ενώ είχαν ξαφρίσει χρήματα και από άλλους τέσσερις, έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων.

Από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή, οι δύο Έλληνες και ο Αλβανός συνεργός τους ηλικίας 20 και 21 χρόνων είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 600 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα αξίας 2.430 ευρώ από τους πέντε τουρίστες, στους οποίους είχαν στήσει ενέδρες στο πάρκινγκ από το οποίο πήγαιναν να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους, αργά το βράδυ.

Οι τρεις νεαροί κακοποιοί, οι οποίοι συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής από τους αστυνομικούς, εκμεταλλεύονταν ότι τα θύματα δεν μπορούσαν να αντιδράσουν λόγω της κατάστασής τους, αλλά δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία σε μια περίπτωση που ένας από τους τουρίστες προσπάθησε να αντισταθεί.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν οκτώ ρολόγια και 315 ευρώ που κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στα θύματα, ενώ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων άσκησε στους δράστες δίωξη για ληστεία και κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία και διέταξε την κράτησή τους ώσπου να απολογηθούν στον ανακριτή. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες κλοπές ή ληστείες.


Ειδήσεις σήμερα:

Πού θα φτάσει η πράσινη κιλοβατώρα τον Ιούλιο - Τιμωρούνται οι ασυνεπείς καταναλωτές

Μητσοτάκης: Η ανάταξη του ΕΣΥ, οι 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και η προβολή της Ελλάδας με το κλιπ των Coldplay


Την Πέμπτη απολογείται ο 44χρονος «Γιώργος» για τη δολοφονία του τοπογράφου - Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr