Το πόρισμα για την έρευνα στον Ρέμο για φοροδιαφυγή, εικονικές συναλλαγές και ξέπλυμα 1,8 εκατ. ευρώ

Το πόρισμα για την έρευνα στον Ρέμο για φοροδιαφυγή, εικονικές συναλλαγές και ξέπλυμα 1,8 εκατ. ευρώ

Η έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος Χρήματος για τον τραγουδιστή αφορά έξι εμβάσματα του 2022 αξίας €1,8 εκατ. που έλαβε στον προσωπικό του λογαριασμό - Διαβάστε τα βασικά σημεία του πορίσματος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
remos_xr
Για φοροδιαφυγή και εικονικές συναλλαγές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ερευνάται ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος. Συνακόλουθα προσδιορίζεται ως συνοδό αδίκημα, το ξέπλυμα χρήματος.

Στο σχετικό πόρισμα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες  της Αρχής, μεταξύ των εξής φυσικών και νομικών προσώπων: α) Αντώνη Πασχαλίδη (σ.σ.: Αντώνη Ρέμου) διαχειριστή της Α. Πασχαλίδης & ΣΦΑ Ο.Ε., β) Βασίλη Ζήκου, διαχειριστή της Olympic Energy Μονοπρόσωπη IKE, γ) Κωνσταντίνου Πηλαδάκη, διαχειριστή της Vicom Εμπορική και Συμμετοχών Α.Ε. και δ) Θανάση Κατσέλη, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναλλαγές:

Από 19/4/2022 έως και 22/6/2022 πίστωση έξι εμβασμάτων στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου), συνολικού ποσού 1,8 εκατ. ευρώ από τον Θανάση Κατσέλη.
Μάλιστα, στο πόρισμα αναγράφονται αναλυτικά οι συναλλαγές: 19/4/2022 200.000 ευρώ, 19/4/2022 200.000 ευρώ, 19/4/2022 150.000 ευρώ, 10/5/2022 950.000 ευρώ, 22/6/2022 200.000 ευρώ, 22/6/2022 100.000 ευρώ.
■ Στις 19/4/2022 και 27/4/2022 από τον ίδιο λογαριασμό του Αντώνη Πασχαλίδη μεταφέρονται με δύο εμβάσματα των 200.000 ευρώ έκαστο, 400.000 ευρώ στον λογαριασμό της Vicom Εμπορική και Συμμετοχών Α.Ε. του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη.
■ Στις 11/5/2022 μεταφέρεται με ένα έμβασμα από τον ίδιο λογαριασμό του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου) ποσό 450.000 ευρώ στον λογαριασμό της Olympic Energy Μονοπρόσωπη IKE.
449882737_1002868811346315_8699129197491922816_n
Από αριστερά: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Σάκης Κατσέλης, Αντώνης Ρέμος, Αντώνης Καμπουράκης, Κώστας Πηλαδάκης

Οι αιτιολογίες που προβλήθηκαν για τη δικαιολόγηση των ανωτέρω κινήσεων ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες από το πόρισμα:

1/Πρόθεση του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου) για αγορά του μετοχικού κεφαλαίου του νομικού προσώπου Ανεμος Στυραίων ΜΟΝ Α.Ε. από την Olympic Energy Μονοπρόσωπη IKE έναντι τμήματος 450.000 ευρώ.

2/ Συμφωνία για τη μετέπειτα πώληση των μετοχών της Ανεμος Στυραίων ΜΟΝ Α.Ε. από τον Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμο) στον Θανάση Κατσέλη έναντι του τμήματος των 5 εκατ. ευρώ, η οποία δεν υλοποιήθηκε λόγω υπαναχώρησης του Κατσέλη.

3/ Δανεισμός του Αντώνη Πασχαλίδη (Αντώνη Ρέμου) προς την εταιρεία του Κωνσταντίνου Πηλαδάκη.


Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν όταν είδε το φως της δημοσιότητας δημοσίευμα για πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στο οποίο διατυπώνονταν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους από δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή. Μάλιστα η Αρχή ήδη είχε προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Οι δικηγόροι του τραγουδιστή Στάθης Μπακάλης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέφεραν δήλωσή του στην οποία ο Αντώνης Ρέμος, χωρίς να κατονομάζεται, δήλωνε πως δεν έχει διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Αφηνε δε αιχμές προς τις Αρχές μιλώντας για διαρροές προς τα ΜΜΕ μιας απόρρητης δικονομικής διαδικασίας η οποία, όπως σημείωνε, τον εξέθετε. Εξέφραζε δε την απορία του για το ότι, όπως έλεγε, ποτέ δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και να προσκομίσει στοιχεία «που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα με επίκεντρο τον Αντώνη Ρέμο διήρκεσε πολλούς μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων προήλθε με την ολοκλήρωσή της, αφού οι ελεγκτές φέρεται να ανακάλυψαν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ίδιο και εταιρεία συμφερόντων του, η οποία φέρεται να έχει εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο Αντώνης Ρέμος με προσωπική δήλωσή του τοποθετήθηκε δημοσίως με το όνομά του για πρώτη φορά, εξαπολύοντας ξανά τα βέλη του κατά της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, επαναφέροντας τις κατηγορίες για διαρροές και κάνοντας λόγο για ψευδείς πληροφορίες οι οποίες παραβίαζαν τον νόμο. Οπως είπε, «κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου».

Κατέληξε δε λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος» και «θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».Στις αιτιάσεις του τραγουδιστή, ωστόσο, απάντησαν πηγές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σημειώνοντας πως υπάρχει πόρισμα συνολικά 20 σελίδων, στοιχεία, καθώς και σχεδιαγράμματα που στοιχειοθετούν την υπόθεση. Το εν λόγω πόρισμα έχει σταλεί από την Αρχή πριν από έναν μήνα στους οικονομικούς εισαγγελείς, όπως υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο Αντώνης Ρέμος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, οι οποίες, σύμφωνα με τους ελεγκτές της Αρχής, είναι ιδανικές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χωρίς ωστόσο να παρέχουν περαιτέρω ανάλυση.

Παράλληλα, όμως, οι έρευνες διαπίστωσαν ότι από τα 13 εκατ. ευρώ που έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί. Το μπαλάκι των τοποθετήσεων δεν σταμάτησε εκεί, αφού το απόγευμα της Παρασκευής με Instagram stories ο δημοφιλής τραγουδιστής έλεγε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και καλούσε τον κόσμο να βρεθεί στις συναυλίες του.

«Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση», ανέφερε. «Ηθελα να κάνω αυτό το βίντεο για να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και συναυλίες που έρχονται... Νιώθω την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που με αγαπάει και με στηρίζει να βρεθώ μαζί του. Από κει και πέρα η αλήθεια θα φανεί. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες να τα πούμε από κοντά», κατέληξε ο Αντώνης Ρέμος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης