Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Πέτρα Μυτιλήνης

Επιχειρούν ήδη εναέρια μέσα στην περιοχή

Οριοθετήθηκε χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών και την συνδρομή των εναέριων μέσων, η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι μεταξύ Πέτρας και Μήθυμνας πάνω από το κλαμπ ΟΧΥ.


Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και χόρτα και ευτυχώς δεν επεκτάθηκε ώστε να απειλήσει κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Όπως ανέφερε σήμερα μιλώντας στο τοπικό μέσο «Στο Νησί» ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, η περίπτωση της Πέτρας ευτυχώς περιορίστηκε γρήγορα ωστόσο κάνει έκκληση στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το διήμερο που έρχεται.

«Θα έχουμε ένα διήμερο με πολύ ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες, επικίνδυνο μείγμα καιρικών συνθηκών για να ξεσπάσει πυρκαγιά. Θέλω να παρακαλέσω θερμά τους όλους τους κατοίκους των νησιών μας μόνιμους και επισκέπτες να είναι πολύ προσεκτικοί τις μέρες αυτές και να μην κάνουν καμιά δραστηριότητα στην ύπαιθρο που θα μπορούσε να προκαλέσει φλόγα και φωτιά. Άλλωστε και η πυροσβεστική διάταξη προβλέπει πλήρη απαγόρευση τέτοιων εργασιών και δράσεων τις επικίνδυνες ημέρες.

πηγή: stonisi

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Πήλιο ο Παύλος Γλύξμπουργκ με τη Μαρί Σαντάλ - Δείτε φωτογραφίες

Σε ανοδική τροχιά η αγορά οικοπέδων στην Αττική - Πού κυμαίνεται το κόστος κατασκευής κατοικιών ανά τ.μ.


Νέο γλέντι με μπαλωθιές στο Ηράκλειο μετά την τραγωδία με τον θάνατο του 36χρονου από τον μπατζανάκη του - Βρέθηκαν 50 κάλυκες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr